Αθλητικά

Πρεμιέρα με ήττα για Προμηθέα

promitheaspatrasphotopatrasec20.jpg

Πρεμιέρα με το... αριστερό για τον Προμηθέα Πατρών στο EuroCup. Οι Αχαιοί ηττήθηκαν 86-75 από την Γκραν Κανάρια στο κλειστό «Δ. Τόφαλος», για την 1η αγωνιστική του Δ' ομίλου με την ομάδα του Μάκη Γιατρά να... σαστίζει αμυντικά και επιθετικά στην τέταρτη περίοδο και να... παραδίνεται στην ισπανική ομάδα. 

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 48-43, 61-58, 75-86

Αθλητικά

Μωραΐτης: «Τo απόλυτο χάος με ευθύνη Αυγενάκη»

moraitis.jpg

Την απάντησή του στα στοιχεία από την έως τώρα λειτουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων που παρουσίασε το μεσημέρι, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, έδωσε σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.
«Ο ‘ζωντανός οργανισμός’ που επικαλείται ο κ. Αυγενάκης, είναι ένα Μητρώο στο κρεβάτι του ιατροδικαστή», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Θάνος Μωραΐτης και πρόσθεσε: «Στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εντυπώσεις, παρουσίασε ντροπιαστικά στοιχεία για το ίδιο του το Υπουργείο, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβε», ανέφερε καυστικά, προσθέτοντας: «Εμμέσως μας είπε ότι το σύνολο των ιστορικών Αθλητικών Σωματείων της χώρας είναι μη- εγκεκριμένα. Άρα, ότι δεν υπάρχουν». 

«Το ‘Μητρώο Αθλητικών Σωματείων’,  που ο ίδιος πολυδιαφημίζει, έχει υπογραφή την καθεστωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης και στον αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης, ενώ συμπλήρωσε ότι «για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία του τόπου, έχουμε κατ΄ουσίαν αυτή τη στιγμή Αθλητικές Ομοσπονδίες χωρίς Σωματεία».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε [ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία] κατ΄ επανάληψη αναφέρει ότι το ‘Μητρώο Αθλητικών Σωματείων’  μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο χρηστής διοίκησης, ανάπτυξης, και αξιολόγησης μέσω αντικειμενικών κριτηρίων».

Ωστόσο, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του, «η επιλογή όμως της Κυβέρνησης είναι να τρέξει μια αδιαφανή και επεμβατική λειτουργία του Υπουργείου και όχι η κάθαρση».

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι «ο κος Αυγενάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για το χάος που δημιούργησε» και, κλείνοντας την ανακοίνωσή του, δε δίστασε να ψέξει την κυβέρνηση ότι «για μια ακόμη φορά εργαλειοποιεί τους αθλητές και τους Ολυμπιονίκες», ενώ «αναιρεί κατάφωρα το ίδιο το πνεύμα και την ουσία του Αθλητισμού».