Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-1: Λύγισε στο δεύτερο ημίχρονο (φωτο)
ΟΦΗ-ΑΕΚ
 clock 19:39 | 09/11/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο ΟΦΗ ήταν κακός στο β' μέρος, δεν άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ και ηττήθηκε 1-0 στο Παγκρήτιο στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα..

Η ομάδα του Χρήστου Κόντη παρέμεινε έτσι πολύ χαμηλά στη βαθμολογία (προτελευταία με ένα ματς λιγότερο) και πρέπει στους προσεχείς αγώνες με ΑΕΛ (εκτός) και Βόλο (εντός), να αποσπάσει πόντους για να …αναρριχηθεί.

Το παιχνίδι στο Παγκρήτιο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την Ένωση που άσκησε ασφυκτική πίεση από τα πρώτα λεπτά και εντέλει δικαιώθηκε στο 74′ με το θαυμάσιο τέρμα του Πινέδα. Μέχρι τότε, τον ΟΦΗ κρατούσε όρθιο ο τερματοφύλακας Κλόντιαν Λίλο, ο οποίος στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι “επένδυσαν” στην αμυντική τους λειτουργία αλλά δεν ευτύχησαν να πάρουν κάτι από το ματς ενώ επιθετικά ήταν ακίνδυνοι, ακόμα και μετά το γκολ της ΑΕΚ που έχασε ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ.

Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Σάμροκ (Γκατσίνοβιτς, Πένραϊς, Καλοσκάμης και Ζοάο Μάριο) οι φιλοξενούμενοι και με τον Γκατσίνοβιτς δεξιό μπακ (παρότι στον πάγκο ήταν ο Οντουμπάτζο) πήραν τα ηνία εξαρχής και στο 12' ο Ζοάο Μάριο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (με μονοκόμματο σουτ μετά από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς) αλλά γκολ δεν μέτρησε αφού καταλογίστηκε φάουλ του Πορτογάλου εις βάρος του Μαρινάκη.

Οι γηπεδούχοι με τον Χατζηθεωδορίδη στον πάγκο και τον Λέουις εκτός (λόγω πειθαρχικού παραπτώματος) όπως και τον Σαλσέδο προϊόντος του χρόνου ισορρόπησε, παρά το πρόβλημα του Φούντα στο χέρι, αλλά δεν κατάφερε ν' απειλήσει. Όπως και η ΑΕΚ που δεν είχε ξεκάθαρες ιδέες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί την πίεση που ασκούσε.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους «κιτρινόμαυρους» να στέλνουν εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα (κεφαλιά του Γιόβιτς, στο 58') αλλά και πάλι δεν μέτρησε γκολ αφού ο Μουκουντί είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Kαραχάλιο!

Η ΑΕΚ είδε και τον γκολκίπερ Λίλο να σταματά σε δύο τετ α τετ με ...σπαγκάτο τους Κοϊτά (57') και Πιερό (70'), ενώ ο Λαμπρόπουλος τον βοήθησε σε φάση διαρκείας στο 68' αλλά στο 74' δεν είχαν «απάντηση» οι γηπεδούχοι στον Πινέδα που αφού έπαιξε το «1-2» με τον Πιερό σκόραρε με συρτό πλασέ!

Σκόρερς: 74' Πινέδα

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Xαλκιδικής)

Κίτρινες κάρτες: Αποστολάκης (39’) - Moυκουντί (29’), Γκατσίνοβιτς (40’)

Κόκκινες κάρτες: -

ΟΦΗ (Kόντης): Λίλο – Μαρινάκης (81’ Βούκοτιτς), Λαμπρόπουλος, Κρίζμανιτς, Αποστολάκης - Καραχάλιος, Ανδρούτσος – Σενγκέλια (81’ Φαϊτάκης), Νέιρα (59’ Χατζηθεωδορίδης), Φούντας (68’ Ζανελάτο) – Θεοδοσουλάκης (81’ Ράκονιατς)

AEK (Nίκολιτς): Στρακόσα - Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί, Ρέλβας, Πενράις – Μαρίν (65’ Μάνταλος), Πινέδα – Καλοσκάμης (65’ Πιερό), Ζοάο Μάριο, Κοϊτά (90+3’ Λιούμπιτσιτς) - Γιόβιτς (86΄Γκρούγιτς).

 

Image
ΟΦΗ -ΦΙΛΑΘΛΟΙ
Image
ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ-ΟΦΗ

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis