Αθλητικά

O Λευτέρης Αυγενάκης στην ημερίδα Αγώνων Στίβου ΑμεΑ

amea.jpg

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραβρέθηκε στην ημερίδα στίβου, στο Σχηματάρι, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Ντουμπάι 7-12 Νοεμβρίου.
 
Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι:

  • Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης τη διαμόρφωση μιας εμπεριστατωμένης και συνεκτικής στρατηγικής που θα ακολουθηθεί για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία.
  • Oι πρώτες δράσεις που προωθούνται προς υλοποίηση είναι

- η συγκρότηση Διαρκούς Τεχνικής Επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων Υπουργείων και της Συνομοσπονδίας για θέση και επεξεργασία προτάσεων.
- η δημιουργία Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, σε επίπεδο Πρωθυπουργού, η οποία θα επιβλέπει την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τα ΑμεΑ και θα εισηγείται ρυθμιστικές παρεμβάσεις.
- η άμεση ενσωμάτωση του προστατευτικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα κωδικοποιεί τις διάσπαρτες νομοθετικές διατάξεις και θα εισάγει τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

  • Ειδικότερα, ο αθλητισμός των ΑμεΑ αποτελεί για την Κυβέρνηση ευθύνη και πρόκληση. Θεωρούμε χρέος μας και χαρά μας, ταυτόχρονα, να σταθούμε κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές ΑμεΑ, να υποστηρίξουμε όλες τις απαραίτητες δομές. Αναγνωρίζουμε ότι σε πολύ δύσκολες συνθήκες  ανταποκρίνεστε πραγματικά, με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και με πολύ μεγάλη επιτυχία, στις προκλήσεις των καιρών.
  • Προχωράμε άμεσα στην κατασκευή κλειστού αθλητικού κέντρου για Άτομα με Αναπηρία. Ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των αθλητών και των αθλητριών και θα προσφέρει τις δυνατότητες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας και την καλύτερη προετοιμασία σας για τη συμμετοχή σας σε αθλητικές διοργανώσεις. 
  • Η δική σας συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις, οι δικές σας διακρίσεις σε αθλητικούς αγώνες αποτελούν μάθημα ζωής και ελπίδας σε όλους μας. Είστε αληθινοί μαχητές της ζωής κι έρχεστε να μας διδάξετε όλους για την αστείρευτη θέληση για ζωή, συνεχή βελτίωση και διάκριση!
  • Μας συγκινεί η μαχητικότητά σας! Μας διδάσκει η αποφασιστικότητά σας! Μας κάνετε υπερήφανους! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το μάθημα ζωής που μας διδάσκετε!».

Αθλητικά

Κοντά στην αγορά της Newcastle o διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας

newcastle-united.jpg

Ένας όμιλος επενδυτών της Σαουδικής Αραβίας με επικεφαλής τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, φαίνεται ότι είναι κοντά στο να αγοράσει την ποδοσφαιρική ομάδα: Newcastle, μπαίνοντας ουσιαστικά στα βαθιά της Premiere League.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στα χέρια του Βρετανού εκατομμυριούχου, Μάικ Άσλει, ενώ το deal φαίνεται ότι είναι της τάξεως των 340 εκατ. λιρών (445 εκατ. δολάρια).

Ο Άσλει δυσκολευόταν τα τελευταία χρόνια να πουλήσει την ομάδα, με τον Σαλμάν και την επενδυτική ομάδα Βρετανών που έχει από πίσω του να έχει πολλές πιθανότητες, έχοντας κάνει τέτοια προσφορά, όπως αναφέρει ο Dow Jones. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την έγκριτη αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», ο Μάικ Άσλεϊ, ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ από το 2007, απέχει εβδομάδες, ενδεχομένως και ημέρες, από το να καταλήξει σε συμφωνία με όμιλο επενδυτών.

Το περίεργο είναι ότι ο Άσλει ένα χρόνο μετά την αγορά της ομάδας, ήθελε να την πουλήσει, λαμβάνοντας επικριτικά σχόλια από τους οπαδούς.

Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, ο οποίος πέρυσι φέρεται να πρόσφερε τρία δισεκατομμύρια λίρες (!) για να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φαίνεται δεν πτοήθηκε από το «όχι» της οικογένειας Γκλέιζερ.

Το 2018, ο Άσλει ήταν κοντά στην πώληση της ομάδας, καθώς δέχθηκε προσφορά 300 εκατ. λιρών, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, εκείνος ζητούσε 400 εκατ. λίρες.