Αθλητικά

Διαβάστε επίσης

ΕΠΣΗ: «Θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε από το Σεπτέμβριο την Εθνική»

επση.jpg

Το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για το θέμα του Παγκρητίου Σταδίου και ομοφώνως εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Με συναισθήματα λύπης η ΕΠΣ Ηρακλείου ενημερώθηκε από την ΕΠΟ για τις τελευταίες εξελίξεις με το Παγκρήτιο Στάδιο και το γεγονός ότι τα δύο παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών τον ερχόμενο Ιούνιο με Ιταλία και Αρμενία δεν θα γίνουν στο Ηράκλειο. Δυστυχώς είναι μια άσχημη εξέλιξη για το Ηράκλειο και την Κρήτη παρότι πριν λίγες εβδομάδες ήταν δεδομένο ότι η Εθνική Ελλάδας θα φιλοξενούνταν στο Παγκρήτιο από τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια των προκριματικών του EURO 2020. Πραγματικά έγινε μεγάλη προσπάθεια από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τον πρόεδρο κ. Γραμμένο, εξαντλώντας όλες τις προθεσμίες προκειμένου η Εθνική να αγωνιζόταν τον Ιούνιο στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός παρά τις καλές του προθέσεις και υποσχέσεις που έδωσε προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες στο στάδιο εντός των απαιτούμενων ημερομηνιών, δυστυχώς και ο ίδιος «προδόθηκε» από συνεργάτες του, από στελέχη του σταδίου, από ανθρώπους που έχουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι χάθηκαν τα δύο παιχνίδια του Ιουνίου.
Η οικονομική ζημία για το Ηράκλειο είναι τεράστια από αυτή την εξέλιξη, καθώς χάθηκε ο εμπορικότερος αγώνας ποδοσφαίρου που θα γινόταν ποτέ στο Ηράκλειο, αυτός ανάμεσα στις Εθνικές Ομάδες Ελλάδας και Ιταλία. Μας πικραίνει και μας δυσαρεστεί ως ΕΠΣΗ αυτό το γεγονός, έχοντας παλέψει εδώ και πολλά χρόνια, από το 2002, για να μετατρέψουμε το Ηράκλειο και το Παγκρήτιο σε σπίτι της Εθνικής Ελλάδας. Γιατί όσο και αν οι ολιγωρίες και οι παραλείψεις ορισμένων «γνωστών-αγνώστων» δεν επέτρεψαν στην Εθνική να έρθει εδώ τον Ιούνιο, όπως ήταν η επιθυμία του Άγγελου Αναστασιάδη και των διεθνών, εμείς ως ΕΠΣΗ θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε από το Σεπτέμβριο και έπειτα να φιλοξενήσουμε στο Ηράκλειο τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος».
 
 

Αθλητικά

FIFA: Απορρίφθηκε από τους Ευρωπαίους η πρόταση για Μουντιάλ ανά διετία

βελγιο μουντιαλ.jpg

Οι ευρωπαϊκές λίγκες απάντησαν αρνητικά στα σχέδια της FIFA για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια.

Όπως τόνισε ο Τζέικο Σούαρτ, υπάρχει έντονες προβληματισμός στις λίγκες των Ευρωπαίων, σχετικά με τις επιπτώσεις που θα φέρει μια τέτοια αλλαγή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο διευθύνων σύμβουλος της European Leagues ανέλυσε τους λόγους της αρνητικής απάντησης που δόθηκε στη FIFA.

Χαρακτηριστικά, ο Σούαρτ δήλωσε: “Πρέπει να φροντίσουμε ώστε το ποδόσφαιρο να βασίζεται στις εγχώριες διοργανώσεις, τις αθλητικές αξίες και να έχουμε μια συναρπαστική ανταγωνιστική ισορροπία σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις μας, γιατί αυτό μας ωθεί ως κουλτούρα στην Ευρώπη και όχι μόνο ως εμπορική επιχείρηση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παράκτιοι Μεσογειακοί αγώνες: Υπογράφηκε η σύμβαση “Ηράκλειο 2023”

Βούρος: «Η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θέλουμε» (vid)

ESPA BANNER