Σάββατο 23 ΝΟΕ 2019 01:37
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  17°C
 • Ρεθυμνο
  16°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Αυγενάκης: "Προτεραιότητα μας η ασφάλεια του φιλάθλου"

Αυγενάκης: "Προτεραιότητα μας η ασφάλεια του φιλάθλου"

αυγενάκης

''Προτεραιότητα στην ασφάλεια του φιλάθλου" δίνει η κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στον απολογισμό της διήμερης παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη. 

Ο νέος ισχυρός άνδρας του ελληνικού αθλητισμού είχε σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής των ΠΑΕ και ΚΑΕ, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. 
«Το περισσότερο φως δεν βλάπτει και η συζήτηση με ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει και συνεχίζουν να υπηρετούν το χώρο του αθλητισμού, σίγουρα έχει να προσφέρει πράγματα», είπε ξεκινώντας ο υφυπουργός αθλητισμού και πρόσθεσε για τις συζητήσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη (ΠΑΟΚ), τον Θόδωρο Καρυπίδη (Αρης), τον Θανάση Κατσαρή, τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο (ερασιτέχνης ΠΑΟΚ) καθώς και ανθρώπους του ερασιτέχνη Ηρακλή:

«Η συνάντηση γνωριμίας με τον κ. Σαββίδη έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Θα σχηματίσουμε μια ατζέντα για θέματα που θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον. Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ηρακλή, με πρωτοβουλία του κ. Καραόγλου και ακολούθως με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο της ΕΣΑΚΕ. Ήδη το υπουργείο μας κινείται ταχύτατα με εντολή του πρωθυπουργού, για την αντιμετώπιση της βίας και την ασφάλεια των φιλάθλων. Είναι προτεραιότητα, δεν θα λείψει κανείς και ελπίζουμε να το δούμε στην πράξη με συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους των παραγόντων», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Ακόμη είπε: «Μπήκαν θέματα φορολογικής φύσεως. Ζητήματα αξιοποίησης της εμπορικής επωνυμίας των ΚΑΕκαι ΠΑΕ. Ζητήματα αξιοποίησης γηπεδικών εγκαταστάσεων. Ειδικά αυτών που είναι παράτημενες. Ξεκαθαρίσαμε ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αφού εκεί είναι ο μεγάλος όγκος των αθλουμένων, χωρίς να σημαίνει ότι θα κάνουμε έκπτωση σε όσα μπορούμε να κάνουμε στον επαγγελματικό».

Για να καταλήξει: «Ο βορράς έχει πολλά να δώσει και είχα την ευκαιρία μέσα από αυτές τις συναντήσεις να συνεργαστούμε και έτσι θα κάνουμε στη συνέχεια, σε άριστο κλίμα, με στόχο άμεσα αποτελέσματα».

Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι η Εθνική ομάδα μπάσκετ θα φτάσει σε διακρίσεις, την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, έλεγε ότι: «Στη δεύτερη συνάντηση με τον υπουργό συζητήσαμε τα θέματα του μπάσκετ και είναι βέβαιο ότι θα συνεργαστούμε προκειμένου να πάμε το μπάσκετ πιο ψηλά. Θα συζητούμε ανοικτά νομοθετικά θέματα και θα βρίσκουμε λύσεις».

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Παναθηναϊκός «έδεσε» την άμυνά του στη δεύτερη περίοδο και παίζοντας «διαστημικό» μπάσκετ στην επίθεση στην...
Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Τένις Ανδρών και Γυναικών για το 2019. Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ»...
Στις 27 Νοεμβρίου θα γίνει η κλήρωση για τα Προολυμπιακά τουρνουά για το Τόκιο. Και η FIBA ανακοίνωσε τα γκρουπ...