Αθλητικά

Αυγενάκης: "Προτεραιότητα μας η ασφάλεια του φιλάθλου"

αυγενάκης

''Προτεραιότητα στην ασφάλεια του φιλάθλου" δίνει η κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στον απολογισμό της διήμερης παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη. 

Ο νέος ισχυρός άνδρας του ελληνικού αθλητισμού είχε σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής των ΠΑΕ και ΚΑΕ, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. 
«Το περισσότερο φως δεν βλάπτει και η συζήτηση με ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει και συνεχίζουν να υπηρετούν το χώρο του αθλητισμού, σίγουρα έχει να προσφέρει πράγματα», είπε ξεκινώντας ο υφυπουργός αθλητισμού και πρόσθεσε για τις συζητήσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη (ΠΑΟΚ), τον Θόδωρο Καρυπίδη (Αρης), τον Θανάση Κατσαρή, τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο (ερασιτέχνης ΠΑΟΚ) καθώς και ανθρώπους του ερασιτέχνη Ηρακλή:

«Η συνάντηση γνωριμίας με τον κ. Σαββίδη έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Θα σχηματίσουμε μια ατζέντα για θέματα που θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον. Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ηρακλή, με πρωτοβουλία του κ. Καραόγλου και ακολούθως με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο της ΕΣΑΚΕ. Ήδη το υπουργείο μας κινείται ταχύτατα με εντολή του πρωθυπουργού, για την αντιμετώπιση της βίας και την ασφάλεια των φιλάθλων. Είναι προτεραιότητα, δεν θα λείψει κανείς και ελπίζουμε να το δούμε στην πράξη με συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους των παραγόντων», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Ακόμη είπε: «Μπήκαν θέματα φορολογικής φύσεως. Ζητήματα αξιοποίησης της εμπορικής επωνυμίας των ΚΑΕκαι ΠΑΕ. Ζητήματα αξιοποίησης γηπεδικών εγκαταστάσεων. Ειδικά αυτών που είναι παράτημενες. Ξεκαθαρίσαμε ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αφού εκεί είναι ο μεγάλος όγκος των αθλουμένων, χωρίς να σημαίνει ότι θα κάνουμε έκπτωση σε όσα μπορούμε να κάνουμε στον επαγγελματικό».

Για να καταλήξει: «Ο βορράς έχει πολλά να δώσει και είχα την ευκαιρία μέσα από αυτές τις συναντήσεις να συνεργαστούμε και έτσι θα κάνουμε στη συνέχεια, σε άριστο κλίμα, με στόχο άμεσα αποτελέσματα».

Ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι η Εθνική ομάδα μπάσκετ θα φτάσει σε διακρίσεις, την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, έλεγε ότι: «Στη δεύτερη συνάντηση με τον υπουργό συζητήσαμε τα θέματα του μπάσκετ και είναι βέβαιο ότι θα συνεργαστούμε προκειμένου να πάμε το μπάσκετ πιο ψηλά. Θα συζητούμε ανοικτά νομοθετικά θέματα και θα βρίσκουμε λύσεις».

Αθλητικά

Κοντά στην αγορά της Newcastle o διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας

newcastle-united.jpg

Ένας όμιλος επενδυτών της Σαουδικής Αραβίας με επικεφαλής τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, φαίνεται ότι είναι κοντά στο να αγοράσει την ποδοσφαιρική ομάδα: Newcastle, μπαίνοντας ουσιαστικά στα βαθιά της Premiere League.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στα χέρια του Βρετανού εκατομμυριούχου, Μάικ Άσλει, ενώ το deal φαίνεται ότι είναι της τάξεως των 340 εκατ. λιρών (445 εκατ. δολάρια).

Ο Άσλει δυσκολευόταν τα τελευταία χρόνια να πουλήσει την ομάδα, με τον Σαλμάν και την επενδυτική ομάδα Βρετανών που έχει από πίσω του να έχει πολλές πιθανότητες, έχοντας κάνει τέτοια προσφορά, όπως αναφέρει ο Dow Jones. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την έγκριτη αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», ο Μάικ Άσλεϊ, ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ από το 2007, απέχει εβδομάδες, ενδεχομένως και ημέρες, από το να καταλήξει σε συμφωνία με όμιλο επενδυτών.

Το περίεργο είναι ότι ο Άσλει ένα χρόνο μετά την αγορά της ομάδας, ήθελε να την πουλήσει, λαμβάνοντας επικριτικά σχόλια από τους οπαδούς.

Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, ο οποίος πέρυσι φέρεται να πρόσφερε τρία δισεκατομμύρια λίρες (!) για να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φαίνεται δεν πτοήθηκε από το «όχι» της οικογένειας Γκλέιζερ.

Το 2018, ο Άσλει ήταν κοντά στην πώληση της ομάδας, καθώς δέχθηκε προσφορά 300 εκατ. λιρών, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, εκείνος ζητούσε 400 εκατ. λίρες.