Αθλητικά

Αφιέρωμα στον ΟΦΗ από Αθηναϊκή εφημερίδα

ofh_dhmokratia.jpg

Μεγάλο αφιέρωμα στον ΟΦΗ έκανε η εφημερίδα «Δημοκρατία». Στο αθλητικό της ένθετο,  «Μπάλα», με αφορμή την δυναμική που έχει η κρητική ομάδα και την προσπάθεια που κάνει για την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκ.
Στην εφημερίδα μίλησε εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ο Χάρης Κοντοπυράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην διοικητική προσπάθεια του ΟΦΗ, στη στήριξη του κόσμου και την επιστροφή της ηρεμίας, στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Αναλυτικά οι αναφορές του κ. Χάρη Κοντοπυράκη:
Πείτε μας πως έχει λάβει ο κόσμος την κίνηση των επτά να αναλάβουν τον ΟΦΗ προκειμένου να τον οδηγήσουν σε μια μόνιμη διοίκηση.
Ο κόσμος είδε την κίνησή μας με μεγάλη ικανοποίηση. Φάνηκε αυτό από την προσέλευση στο γήπεδο στον αγώνα με την Δόξα. Ήταν περίπου 6000 κόσμος στο «Γεντί Κουλέ». Ο κόσμος μας δέχθηκε διότι είμαστε μια διοίκηση Πρωτοδικείου η οποία μεν μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα οικονομικά, δηλαδή εμείς δεν μπορούμε π.χ. να υπογράψουμε για χρέη, απλώς προσπαθούμε και επουλώνουμε πληγές.
Υπάρχει η αίσθηση ότι θα έχετε την στήριξη του  δηλαδή;
Νομίζω ότι και θα στηριχθούμε από τον κόσμο και πιστεύουμε ότι μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου που θα υπάρχει Γ.Σ. θα έχει βρεθεί μόνιμη λύση. Εδώ θέλω να πω ότι οι μέτοχοι που πλέον είναι ενεργοί, πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερο ενεργοί. Επίσης αν και δεν έχουμε πει τίποτα σχετικό ακόμα, θα σου πω ότι έχουμε χρίσει πρόεδρο τον Γιώργο τον Αλετρά. Δίνει για τον ΟΦΗ και την ψυχή του σε καθημερινή βάση.
Όταν αναλάβατε ως προσωρινή διοίκηση την ομάδα, ποιες ήταν οι προτεραιότητες και οι στόχοι που θέσατε;
Ηρεμία. Ηρεμία μεταξύ διοίκησης, κόσμου, τεχνικού επιτελείου και παικτών. ΗΡΕΜΙΑ. Για αυτό θέλω να πω και κάτι. Εμείς δεν ανακοινώσαμε ποτέ στα ΜΜΕ ποιος είναι πρόεδρος, ή ποιος είναι Γενικός Γραμματέας. Δεν διεκδικούμε τίτλους. Και οι επτά δουλεύουμε για ένα σκοπό. Να σώσουμε τον ΟΦΗ που είναι ένα τεράστιο κλαμπ. Θα σου πω ένα πράγμα. Σε μια συνέντευξη στην τηλεόραση είχα πει ότι ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή είναι στα πέντε – έξι μεγαλύτερα κλαμπ της χώρας. Αλλά θεωρώ ότι είναι δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα, μετά τον Ολυμπιακό. Έχουμε δικό μας προπονητικό κέντρο το οποίο είναι φοβερό. Είναι ένα κόσμημα με δικό του γήπεδο. Μπορεί να ανήκει στον Ερασιτέχνη, όμως δεν έχει σημασία. Είναι δικό του.  
Μιλήστε μας λίγο για τις μεταγραφές που έγιναν.
Δεν θέλουμε τη δεύτερη θέση, αλλά το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Έγιναν μεταγραφές και τα παιδιά που μπήκαν να παίξουν δείχνουν ότι προσαρμόστηκαν. Είναι καλό το κλίμα στην ομάδα και βοηθάει και τους νέους. Ότι αλλαγές έχουν γίνει, δε φαίνεται η απώλεια του βασικού ποδοσφαιριστή. Στην αρχή ήρθαμε για να σώσουμε μια κατάσταση, αλλά βλέποντας πλέον το καλό κλίμα που επικρατεί, τα παιδιά που τα δίνουν όλα στο γήπεδο, είδαμε έναν προπονητή να κλαίει για τους ποδοσφαιριστές του και αναπροσαρμόστηκαν οι στόχοι. Η προσπάθεια που γίνεται απ' όλους μας είναι πολύ μεγάλη. Πηγαίναμε για διάλυση με τις παλιές συνθήκες. Οι μέτοχοι δεν εμπιστεύονταν το πρόσωπο που είχε τη διοίκηση. Πλέον στα vip του γηπέδου έρχονται προσωπικότητες της πόλης. Παράγοντες που είχαν να πατήσουν στο γήπεδο από το 2002.
Μιλήστε μας λίγο για τον Παπαδόπουλο και το έργο που έχει προσφέρει
Ο Νίκος ο Παπαδόπουλος είναι παιδί του ΟΦΗ, του Ευγένιου Γκέραρντ. Ξέρει καλά την ομάδα, δίνει την ψυχή του για αυτή και έχει καταφέρει να διαχειριστεί καλά την κατάσταση. Η ομάδα έχει μια καλή αύρα. Το είπε ο κ. Παπαδόπουλος, το διαπιστώνουμε και εμείς στο γήπεδο. Από όταν αναλάβαμε η επιτροπή διάσωσης, τα αποδυτήρια, ο κόσμος στις εξέδρες, η Θύρα 4 έχουν όλοι μεταξύ τους καλό κλίμα. Έχουμε συσπειρώσει και τους μετόχους.
Είστε ένας άνθρωπος που παρακολουθεί τον σύλλογο χρόνια. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει ώστε ο ΟΦΗ να επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ και να γίνει ξανά η ανταγωνιστική ομάδα της δεκαετίας του 90'
Νομίζω ότι πρέπει αρχικά να βρεθεί μια διοικητική λύση υγιής, γιατί το Ηράκλειο έχει ανθρώπους που μπορούν να δώσουν υγεία στον ΟΦΗ. Έχει επιχειρηματίες και πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι η ομάδα είναι τιμή για την Κρήτη και το πίστευα πάντα ότι ο ΟΦΗ πρέπει να είναι Παγκρήτια ομάδα. Το πιστεύω ακόμα. Αυτό δε σημαίνει ότι σαν Χανιώτης υποτιμώ τη δική μου περιοχή, άλλωστε έχω υπάρξει και πρόεδρος στον Κισσαμικό, απλά πιστεύω ότι γεωγραφικά η Κρήτη είναι μια περιοχή που δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν είναι Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο. Πάντα έλεγα ότι σε αυτή την ομάδα πρέπει να υπάρχει ένας αντιπρόεδρος από τα Χανιά, ένας από το Ρέθυμνο και ένας από το Λασίθι. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει. Να μην υπάρχει το «εγώ είμαι Χανιώτης, Ρεθεμνιώτης ή Ηρακλειώτης». Ήθελα να γίνονται κάποια παιχνίδια του ΟΦΗ στα Χανιά και σε άλλους Δήμους. Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει να αναβαθμιστεί και το οδικό δίκτυο της Κρήτης, προκειμένου να επιτυγχάνονται εύκολα οι μετακινήσεις.
Έχει αποκτήσει ο κόσμος του ΟΦΗ αυτή την ηρεμία που εσείς θέλατε για την ομάδα;
Ναι, αυτό το είδα από την προηγούμενη Πέμπτη που πήραμε την απόφαση του Πρωτοδικείου. Από τις 10.30 ξεκινήσαμε τη δουλειά και είδα ότι υπάρχει μαι ηρεμία. Στην αρχή βέβαια επικρατούσε αναστάτωση, γιατί και οι οπαδοί είχαν ερωτήματα όπως το τι μπορούμε να κάνουμε η ομάδα των επτά με όλα αυτά τα προβλήματα, όμως κάθε μέρα γίνεται και ένα βήμα. Η προσπάθεια από όλους μας είναι πολύ μεγάλη. Από το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα δουλεύουμε ο καθένας στον τομέα του.
Στον κόσμο της ομάδας τι θα πείτε για το μέλλον;
Θέλω να στείλω μήνυμα στον κόσμο ότι η Κρήτη είναι ενιαία και αδιαίρετη και αυτή τη στιγμή πρέπει οι Κρήτες και δη οι Ηρακλειώτες να καταλάβουν ότι είναι μεγάλη τιμή που έχουμε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Είναι τιμή ότι κατέβαιναν παλιά οι ορδές των Νορβηγών και γενικά των Σκανδιναβικών χωρών με φανέλες του ΟΦΗ, με τα ονόματα των Μαχλά και Αναστασίου. Είναι μέγεθος ο ΟΦΗ και όλοι πρέπει να καταλάβουμε το μεγαλείο αυτού του κλαμπ. Έχω φίλους που πηγαίνουν στο εξωτερικό και ψωνίζουν πάντα από τις μπουτίκ των ξένων ομάδων. Και ο ΟΦΗ πρέπει να γίνει έτσι και κάθε σύλλογος της Κρήτης που έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αθλητικά

Μπάγερν - Παναθηναϊκός 76-71: Λάθη και αστοχία έφεραν την 17η ήττα

pao.jpg

Αστοχία και λάθη δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό την υπέρβαση στο Μόναχο, όπου υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα του και 17η στο σύνολο. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 76-71 από την Μπάγερν, για την 28η αγωνιστική της Euroleague, με τη γερμανική ομάδα να βελτιώνει το ρεκόρ της σε 18-10 (3η σερί νίκη) και να εδραιώνεται στην τετράδα. 

Αυτή τη φορά ο Μάριο Χεζόνια δεν είχε την ίδια λάμψη όπως στο πρώτο του ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, οι χαμένες βολές έχτιζαν... νέο «Audi Dome» ενώ υπήρχε και ο Ουέιντ Μπόλντγουιν να εκμεταλλεύεται και την... παραμικρή αδυναμία της ελληνικής ομάδας.

Ε, δεν ήθελε και πολύ για πάει στον κάλαθο των αχρήστων η εξαιρετική προσπάθεια που έκαναν οι «πράσινοι» από το πρώτο λεπτό έως και το 17'. Τα απανωτά λάθη του Σέλβιν Μακ που χάρισαν αβίαστους πόντους στην γερμανική ομάδα μετέτρεψαν το +11 του 17' (25-36) σε -1 με την λήξη του ημιχρόνου (37-36) και έκτοτε η Μπάγερν είχε πάρει για τα καλά τα ηνία στο παιχνίδι. 

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 37-36, 57-55, 76-71

ΜΠΑΓΕΡΝ (Τρινκιέρι): Γουάιλερ Μπαμπ 2 (1/6 σουτ), Μπάλντουιν 27 (7/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος, 7 κερδισμένα φάουλ), Κράμερ, Σίλεϊ (0/3 σουτ), Ρέινολντς 10, Λούτσιτς 14 (3), Τσίπσερ 7 (1), Γκιστ 5 (5 ριμπάουντ), Τζόνσον 4, Σίσκο 3, Ραντόσεβιτς 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (Κάτας): Μακ 5 (1/4 σουτ, 4 λάθη), Παπαγιάννης 10 (5/6 δίποντα), Μποχωρίδης 10 (2), Όγκαστ 8 (4/5 δίποντα), Χεζόνια 14 (1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 2 μπλοκ), Κασελάκης 3 (1), Καλαϊτζάκης, Γουάιτ 5 (1/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μήτογλου 6, Μπεντίλ 8 (8 ριμπάουντ, 4 λάιη), Σαντ Ρος 2 (1/6 σουτ, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη).

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη βδομάδα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (11/3, 21:00), ενώ η Μπάγερν Μονάχου δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Μπασκόνια (12/3, 20:00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Απίθανη πρόκριση με επικό γκολ από τον Μπουχαλάκη(vid)

Σίμος: "Αποκλειστικός στόχος οι τρεις βαθμοί" (vid)