Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

48.500 παιδιά στο πρόγραμμα κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία

Image
kolimbisi2.jpg
 clock 21:10 | 07/06/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέφρασε με ανακοίνωσή της θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν  στην εξαιρετική υλοποίηση του προγράμματος κολύμβησης στα Δημοτικά σχολεία της χώρας, στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, δασκάλους, αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης κι εργαζόμενους στα κολυμβητήρια και την ΚΟΕ.  

«Το πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτείται με πόρους της ΓΓΑ, για πρώτη φορά σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, εντάχθηκε ως μέρος του υποχρεωτικού διδακτικού αντικειμένου της Φυσικής Αγωγής. Πήραν μέρος 48.500 παιδιά της 3ης τάξης του Δημοτικού σχολείου και εργάστηκαν, εκτός των μόνιμων εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, 174 επιπλέον γυμναστές με ειδικότητα κολύμβησης. Για πρώτη φορά χιλιάδες παιδιά ήρθαν σε επαφή με το υγρό στοιχείο και έμαθαν να κολυμπούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Και Καταλήγει: «Με στοχευμένες δράσεις εκ μέρους της ΓΓΑ η Ελλάδα θα πάψει να αποτελεί την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πνιγμούς στη θάλασσα. Η ΓΓΑ έχει ήδη εξασφαλίσει τους πόρους για τη συνέχιση του πρωτοποριακού προγράμματος και την επομένη διδακτική χρονιά 2017-18, ώστε να παγιωθεί το πρόγραμμα και στην κοινωνική συνείδηση και στην εκπαιδευτική κοινότητα».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis