Υλικά
Για το σπαγγέτι:
- 1 kg σπαγγέτι λεπτό
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τα μπιφτέκια:
- 650 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 4 κομμάτια μοτσαρέλα (περίπου 2-3 εκατ)
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα ή μουστάρδα
- τριμμένη παρμεζάνα
- Τοποθετήστε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και ψήστε τα al dente. Στραγγίξτε τα και βάλτε τα πάλι στη κατσαρόλα να πάρουν άλλη μία βράση για να φύγουν τυχόν υπολείμματα νερού.
- Μόλις τα μακαρόνια κρυώσουν λίγο, τοποθετήστε τα σε ένα μπολ μαζί με τα 2 αυγά, τη ρίγανη, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε τα. Χωρίστε το μείγμα σε 8 ίσα μέρη.
- Σχηματίστε το κάθε κομμάτι ζυμαρικών σε μορφή μπιφτεκιού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι για βοήθεια) και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και βάλτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς εξωτερικά.
Για τα μπιφτέκια:
- Χτυπήστε καλά σε ένα μπολ τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, το σκόρδο και τη παρμεζάνα και στη συνέχεια βάλτε μέσα το κιμά και ανακατέψτε. Χωρίστε το κιμά σε 8 ίσα μέρη.
- Πιέστε το κάθε τμήμα, ώστε να πάρει τη μορφή μπιφτεκιού, βάλτε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό φύλλο, τοποθετώντας στα μισά από αυτά τη μοτσαρέλα.
- Σκεπάστε τα 4 μπιφτέκια που βάλατε το τυρί, με τα υπόλοιπα 4 ( για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο κλείστε τα με οδοντογλυφίδες) και βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν.
Μόλις τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, πάρτε ένα πιάτο, τοποθετήστε στο κάτω μέρος ένα κουλούρι από μακαρόνια, τοποθετήστε από πάνω ένα γεμιστό μπιφτέκι με μία σάλτσα της αρεσκείας σας (κέτσαπ, σάλτσα ντομάτας, μουστάρδα κλπ), κλείστε με άλλο ένα κουλούρι από μακαρόνια, πασπαλίστε με παρμεζάνα και απολαύστε!