Υλικά
- 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2/3 φλιτζ. σταφίδες
- 2 κουτ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρηγια το πασπάλισμα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
- Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάτε το αλεύρι, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέστε το αυγό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τις σταφίδες.
- Βουτυρώνετε τις θήκες για μάφινς και μοιράζετε το μείγμα καλύπτοντας τα 2/3 της κάθε φόρμας.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη.
- Ψήνετε για 15-20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.