Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνάκι κρασάτο

Image
Αρνάκι κρασάτο
 clock 07:00 | 16/02/2014 writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί ( στήθος, λαιμό ή καρέ )
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας τοματοπολτέ
  • 1/4 του λίτρου λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι αρωματικά χόρτα ( μαϊντανό, θυμάρι, δεντρολίβανο )
  • αλάτι-ππέρι
  • ​κάρυ ( προαιρετικά )

  • Μέσα σε μια κατσαρόλα ροδίζετε τα κομμάτια του αρνιού με το βούτυρο.
  • Προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, το καρότο κομμένο και το σκόρδο λιωμένο.
  • Πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα όλα τα υλικά.
  • Προσθέτετε το λευκό κρασί, 1/4 του λίτρου νερό, τον τοματοπολτέ, το ματσάκι με τα αρωματικά χόρτα, αλάτι, πιπέρι.
  • Σκεπάζετε και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

 

Γαρνιτούρα με ρύζι:

  • Πλένετε με άφθονο νερό το ρύζι.
  • Το στραγγίζετε και το προσθέτετε στο κρέας 20 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο.
  • Ρίχνετε λίγο νερό αν ο ζωμός δεν σας φαίνετε αρκετός.
  • Προσθέστε λίγο κάρυ για έξτρα γεύση.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis