Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνί ( στήθος, λαιμό ή καρέ )
- 50 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κρεμμύδια
- 1 καρότο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας τοματοπολτέ
- 1/4 του λίτρου λευκό κρασί
- 1 ματσάκι αρωματικά χόρτα ( μαϊντανό, θυμάρι, δεντρολίβανο )
- αλάτι-ππέρι
- κάρυ ( προαιρετικά )
- Μέσα σε μια κατσαρόλα ροδίζετε τα κομμάτια του αρνιού με το βούτυρο.
- Προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, το καρότο κομμένο και το σκόρδο λιωμένο.
- Πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα όλα τα υλικά.
- Προσθέτετε το λευκό κρασί, 1/4 του λίτρου νερό, τον τοματοπολτέ, το ματσάκι με τα αρωματικά χόρτα, αλάτι, πιπέρι.
- Σκεπάζετε και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Γαρνιτούρα με ρύζι:
- Πλένετε με άφθονο νερό το ρύζι.
- Το στραγγίζετε και το προσθέτετε στο κρέας 20 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο.
- Ρίχνετε λίγο νερό αν ο ζωμός δεν σας φαίνετε αρκετός.
- Προσθέστε λίγο κάρυ για έξτρα γεύση.