Ένας τρόπος αντιμετώπισης της σκουριάς για τηγάνια , μαχαίρια, ταψιά, σχάρες και άλλα εργαλεία μαγειρικής, είναι η ωμή πατάτα!
- Κόψτε την πατάτα στη μέση.
- Βυθίστε την πατάτα από το σημείο κοπής σε απορρυπαντικό πιάτων ή μαγειρική σόδα και τρίψτε σταθερά πάνω από τη σκουριασμένο περιοχή.
- Στη συνέχεια εφαρμόζετε το εμποτισμένο άκρο της πατάτας στην σκουριασμένα περιοχή και τρίψτε.
- Εάν το άκρο της πατάτας γίνει λείο, για να συνεχίσουμε το κόβουμε ξανά και το βουτάμε εκ νέου σε σαπούνι ή στην σόδα.
- Επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί η σκουριά.
- Ξεπλύνετε και φροντίστε να στεγνώσει το αντικείμενο πολύ καλά μετά την αφαίρεση της σκουριάς!