Υγεία

Κάπνισμα: Διώξτε εύκολα τα κίτρινα σημάδια από τα δάκτυλά σας

κάπνισμα

Ένα από τα πράγματα που ενοχλούν αρκετούς καπνίζοντες είναι τα κίτρινα σημάδια που αφήνει το τσιγάρο στα δάχτυλά τους.

Αυτό το, για πολλούς, αντιαισθητικό κιτρίνισμα μπορεί να φύγει ή έστω να μειωθεί με έναν απλό τρόπο...

Αρχικά βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με φρέσκο χυμό λεμονιού και αφήστε τα βυθισμένα για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε τις κίτρινες περιοχές με μια ελαφρόπετρα. Δεν χρειάζεται να βάλετε δύναμη γιατί έτσι μπορεί να ερεθίσετε τα χέρια σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία λίγες φορές και θα δείτε τη διαφορά.

Προαιρετικά αν έχετε έντονα σημάδια δοκιμάστε μετά το πρώτο βήμα να καθαρίσετε τα δάχτυλα σας και με λίγο βαμβάκι ποτισμένο με ασετόν. Θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στο καθάρισμα...

Υγεία

Η διατροφή που θωρακίζει τη γυναικεία καρδιά

καρδια,υγεία

Καινούργια στοιχεία κομίζει πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας σχετικά με τη διατροφή που προφυλάσσει τις γυναίκες από την καρδιαγγειακή νόσο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο British Medical Journal, μια αύξηση στην πρόσληψη «καλών» υδατανθράκων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, πρώτης αιτίας θανάτων στις γυναίκες.

Ποιοι νοούνται ως καλοί υδατάνθρακες; Όπως εξηγεί η διευθύντρια του βρετανικού οργανισμού Heart Foundation, Eithne Cahill, υδατάνθρακες καλής ποιότητας εξασφαλίζονται μέσα από τρόφιμα όπως τα λαχανικά και τα τρόφιμα ολικής άλεσης όπως δημητριακά, ψωμί και ζυμαρικά, σε αντίθεση με όσους περιέχονται στο λευκό ψωμί, στα μπισκότα, τα κέικ ή γλυκά και αλλού, οι οποίοι πρέπει να αποφεύγονται.

Η έρευνα προσφέρεται για νέες διατροφικές κατευθύνσεις προς τις γυναίκες, δεδομένου πως η κακή διατροφή βρίσκεται στο επίκεντρο αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο τόσο ως ανεξάρτητος παράγοντας όσο και προωθώντας άλλους παράγοντες κινδύνου όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η δυσλιπιδαιμία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μία μέτρια πρόσληψη υδατανθράκων 41%-44,30% επί του συνόλου προσλαμβανόμενης ενέργειας συνδέθηκε με μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου έναντι μικρότερη πρόσληψης (37%) καθώς και λιγότερες πιθανότητες υπέρτασης, διαβήτη και παχυσαρκίας. Η πρόσληψη των υδατανθράκων δεν παρουσίασε συνάφεια με θνησιμότητα από κάθε αίτιο.

Μια διατροφική συμβουλή

Σύμφωνα με τη Eithne Cahill, η υγιεινή διατροφή βασίζεται σε έναν συνδυασμό τροφών και όχι σε ένα μόνο θρεπτικό συστατικό ή τρόφιμο. «Εντάξετε στο διατροφικό πρόγραμμά σας πολλά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης, λιπαρά τρόφιμα όπως ξηρούς καρπούς, σπόρους, αβοκάντο, ελιές και ελαιόλαδο για μαγείρεμα καθώς και μια ποικιλία υγιεινών πρωτεϊνών, ιδιαίτερα από θαλασσινά, φασόλια και φακές, αυγά και γαλακτοκομικά», καταλήγει.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Κρυολόγημα: Οκτώ τρόποι που καταπολεμούν τα συμπτώματα και ανακουφίζουν

Έρευνα: Τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά στους ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα

ESPA BANNER