Υγεία

Κρήτη

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΠΑΓΝΗ: Κάλεσμα συστράτευσης και αγώνα

παγνη

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΠΑΓΝΗ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι και το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ και το χάρισμα των κόκκινων δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών, ενώ τον Γενάρη έρχονται οι αντιασφαλιστικές ανατροπές και η φοροληστεία των αγροτών.

Συγκεκριμένα, για το νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, θα έχουμε μειώσεις μισθών ήδη από την πρωτοχρονιά, όπως έχει άλλωστε προαποφασιστεί από την συγκυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, παρά τη γνωστή κοροϊδία ότι δεν θα υπάρξουν μισθολογικές μειώσεις. Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει μείωση μισθολογικών δαπανών 18,3 εκ. ευρώ, ενώ το μεσοπρόθεσμο του 2015 και το 3ο μνημόνιο προβλέπουν ρητά παραπέρα μείωση του μισθολογικού κόστους.

Μπροστά σε αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις, είναι κρίσιμη η έγκαιρη συγκρότηση του ΔΣ του σωματείου μας μετά από τις πρόσφατες εκλογές, ώστε το σωματείο να παίξει τον ρόλο του στην ενημέρωση των εργαζόμενων και κυρίως στην οργάνωσή τους ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που μας τσακίζουν τη ζωή.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΠΑΓΝΗ, ως πρώτη δύναμη, θα καλέσει άμεσα για συγκρότηση του νέου ΔΣ, βάσει της θέσης αρχής για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό, από όλες τις παρατάξεις, προεδρείο. Γνωρίζουμε ότι η πρώτη θέση στην οποία ανάδειξαν οι εργαζόμενοι τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΣ, δεν σημαίνει αυτόματα ότι κατακτήθηκε η αγωνιστική, ταξική γραμμή του σωματείου. Ακόμα και στο ίδιο το ΔΣ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποτελούν μειοψηφία, με 4 έδρες στο σύνολο των 11.

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με την λογική της ανάθεσης της λύσης των προβλημάτων μας σε εκλεγμένους συνδικαλιστές, παρά τις μεγαλύτερες ευθύνες που αντικειμενικά τους αναλογούν στο κίνημα. Η κατεύθυνση του σωματείου καθορίζεται κύρια από την μαζική και αποφασιστική συμμετοχή των μελών του. Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί αν δεν παλέψουμε όλοι συσπειρωμένοι με σωστό ταξικό και αγωνιστικό προσανατολισμό, με υπομονή, επιμονή, αυτοθυσία και θέληση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη το απόγευμα, μέρα που συζητιούνται στη βουλή τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης! Οι απεργιακές μάχες που προηγήθηκαν έδωσαν απάντηση στην κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης που επιδιώκει να εμφανίσει τους εργαζόμενους συνένοχους στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, στο κλίμα της συναίνεσης των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.

Η πρόσφατη εκλογική μάχη του σωματείου έδειξε ότι οι συνάδελφοι δεν κατάθεσαν τα όπλα και συνεχίζουν να αγωνίζονται, δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις πιέσεις που ασκήθηκαν, απέναντι στη λογική που τους θέλει υποταγμένους! Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια στο σήμερα και παραπέρα για το αύριο να δυναμώσουμε τη προοπτική διεκδίκησης ενός άλλου δρόμου που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας !

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/12 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"

Κρήτη

Τεταμένο το κλίμα στη δίκη για το διπλό φονικό που συγκλόνισε τα Ανώγεια (Βίντεο)

καλομοίρης ξυλούρης

Μέσα σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Η διαδικασία ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων ενώ ισχυρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία, ωστόσο κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε αντιληπτό πως η κόρη του θανόντος Λευτέρη Καλομοίρη και αδερφή του 30χρονου κατηγορουμένου ηχογραφούσε με το κινητό της τηλέφωνο την κατάθεση ενός μάρτυρα. Η γυναίκα συνελήφθη, η διαδικασία διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ συνολικά έχουν κληθεί 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Σκουλάς για το διπλό φονικό: Δεν το χωράει ο νους μας – Είμαι κατά των όπλων

Ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης για το φονικό στ' Ανώγεια