Τεχνολογία

Νetflix: Φρένο στη «συνεταιρική» παρακολούθηση!

netflix_freno_sti_synetairiki_parakoloythisi.jpg

Φρένο στη «συνεταιρική» παρακολούθηση και στο μοίρασμα του κόστους για τη χρήση της πλατφόρμας σχεδιάζει να βάλει η εταιρεία

Aν μη τι άλλο, αφ ης στιγμής η δημοφιλής πλατφόρμα παροχής ψυχαγωγικού περιεχομένου, Netflix, επιτρέπει τεχνικά τη δυνατότητα, οι περισσότεροι χρήστες φροντίζουν να μοιράζονται το κόστος συνδρομής με κάποιον συγγενή ή φίλο.

Με άλλα λόγια, κάποιος που πληρώνει 10,99 ευρώ και έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει ταινίες σε δύο οθόνες, μοιράζεται το κόστος με κάποιον άλλο και μειώνει το προσωπικό κόστος στο μισό.

Ωστόσο, όπως δηλώνει ο Chief Product Officer, Γκρεγκ Πίτερς, αυτή η τακτική πρέπει να σταματήσει και γι' αυτό oι ιθύνοντες του Neflix θα λάβουν μέτρα. «Παρακολουθούμε την κατάσταση και εξετάζουμε με ποιους τρόπους θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τέτοιου είδους καταστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η δήλωση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη πως η εταιρεία Synamedia, που ειδικεύεται σε εφαρμογές σχετικές με τη συμπεριφορά των καταναλωτών, δημιούργησε ένα σύστημα που εντοπίζει το μοίρασμα κωδικών. Ωστόσο, όπως ειπώθηκε από τους επικεφαλής του Netflix, «το κόστος για τι συγκεκριμένο λογισμικό είναι απαγορευτικό και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε»