Skip to main content
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Amazon απολύει 30.000 εργαζομένους και αντικαθιστά 14.000 θέσεις με ρομπότ
amazon
 clock 20:55 | 29/10/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

O αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon επιβεβαίωσε τα σχέδιά του για μείωση περίπου 14.000 θέσεων εργασίας καθώς η διαδικτυακή πλατφόρμα ενισχύει την επένδυσή της στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Σύμφωνα με την Dailymail πρόκειται για την πρώτη φάση ενός μαζικού κύματος απολύσεων, που αναμένεται να πλήξει συνολικά 30.000 θέσεις, δηλαδή περίπου το 10% του εταιρικού προσωπικού της Amazon. 

Ο κολοσσός δεν διευκρίνισε σε ποιο μέρος του κόσμου θα καταργηθούν οι θέσεις εργασίας και αναφέρθηκε σε μια «παγκόσμια μείωση». 

«Κάποιοι ίσως αναρωτιούνται γιατί μειώνουμε θέσεις ενώ η εταιρεία αποδίδει καλά», έγραψε η Beth Galetti, επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού, σε δημόσια ανακοίνωση. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Αυτή η γενιά της AI είναι η πιο μετασχηματιστική τεχνολογία που έχουμε δει από την εποχή του Διαδικτύου και επιτρέπει στις εταιρείες να καινοτομούν ταχύτερα από ποτέ».

Τον Ιούνιο, ο CEO Andy Jassy, που επιδιώκει με έντονο τρόπο την περικοπή κόστους από το 2021, είχε δηλώσει ότι αναμένει η τεχνητή νοημοσύνη να μειώσει το εταιρικό προσωπικό της Amazon τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκατομμύρια χρήστες του ChatGPT πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Σε δύσκολη θέση η OpenAI

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis