Skip to main content
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Αυτή είναι η σκηνή του μέλλοντος για τους πρόσφυγες
tent1.png
 clock 11:40 | 01/09/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στην δημιουργία μιας σκηνής που θα συλλέγει πόσιμο νερό και θα παρέχει ενέργεια μέσω του ήλιου προχώρησε η αρχιτέκτονας Αμπέερ Σάικλι, με την ελπίδα, όπως δήλωσε, ότι με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνει τη ζωή χιλιάδων προσφύγων, οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται από τον τόπο τους, αναζητώντας σε ξένες πατρίδες το παρόν και το μέλλον τους.
 

ryot-woven-shelters-4.jpg

ryot-woven-shelters-4.jpg, by chara

Η σκηνή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να συλλέγει το νερό της βροχής και να αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια. Παράλληλα, θα αφήνει εκτός την υγρασία και το κρύο, προσφέροντας τα απαραίτητα σε μία οικογένεια για να ζήσει, τουλάχιστον για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

ryot-weaving-home.jpg

ryot-weaving-home.jpg, by chara

Το νερό να ανακυκλώνεται και ζεσταίνεται, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ένα ζεστό ντους από τους κατόχους. Η ηλιακή ενέργεια που θα συγκεντρώνεται, θα αποθηκεύεται σε μία μπαταρία, η οποία με τη σειρά της θα παρέχει ρεύμα.

Όπως τόνισε η Αμπέερ Σάικλι, η σκηνή αυτή σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει συνέπειες πολέμου, ή φυσικών καταστροφών, ελπίζοντας να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς, να ανακτήσουν σύντομα τη ζωή τους.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis