Ταινίες

Ο Καλόσαυρος

o_kalosavros_tainies_2015_cinema_kinimatografos_kinoumena_sxedia_paidika.jpg

ΥΠΟΘΕΣΗ
Η νέα ταινία της Disney/Pixar «Ο Καλόσαυρος» θέτει το ερώτημα: Τι θα συνέβαινε αν ο αστεροειδής – που άλλαξε για πάντα τη ζωή στη Γη έβγαινε εντελώς εκτός πορείας και δεν έπεφτε ποτέ στον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι τεράστιοι δεινόσαυροι να μην εξαφανίζονταν ποτέ; Τα Pixar Animation Studios σας πάνε ένα επικό ταξίδι μέσα στον κόσμο των δεινοσαύρων όπου ένας Απατόσαυρος ο οποίος ακούει στο όνομα Άλρο κάνει έναν απίθανο ανθρώπινο φίλο. Όσο ταξιδεύει μέσα από άγρια και μυστήρια τοπία, ο ‘Αρλο μαθαίνει τη δύναμη της αντιμετώπισης των φόβων του και ανακαλύπτει τις πραγματικές του ικανότητες.

Δείτε παρακάτω το trailer της ταινίας:

Ο Καλόσαυρος
The Good Dinosaur

Διάρκεια: 107'
Είδος: Κινούμενα Σχέδια
Σκηνοθεσία: Πίτερ Σον
Ηθοποιοί: Μεταγλωττισμένο
Πρεμιέρα: 17 Δεκεμβρίου 2015

Ελλάδα

Θέατρα και Κινηματογράφοι: Μπορούν να λειτουργούν όλο το 24ωρο

κινηματογράφος

Χρειάστηκαν 84 χρόνια για να ρυθμιστεί με σαφήνεια και στην ουσία να απελευθερωθεί το ωράριο λειτουργίας των θεάτρων και των κινηματογράφων, το οποίο μέχρι σήμερα διέπεται από τον αναγκαστικό νόμο 445/1937 και τροποποιούνταν κατά περιόδους κυρίως με αστυνομικές διατάξεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 70 του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπεται ότι τα θέατρα και οι κινηματογράφοι που λειτουργούν σε κλειστές αίθουσες μπορούν να είναι ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, στο μέτρο που δεν διαταράσσεται η κοινή ησυχία των περιοίκων. Επιπλέον, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι σε υπαίθριους χώρους μπορούν να λειτουργούν από τις 08.00 έως και τη 01.15, στο μέτρο που δεν διαταράσσεται η κοινή ησυχία των περιοίκων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την απλούστευση της αδειοδότησης κολεγίων, ΙΕΚ και φροντιστηρίων. Ειδικότερα, τα κολέγια και τα ιδιωτικά ΙΕΚ θα υπάγονται στο λεγόμενο καθεστώς έγκρισης, κατά το οποίο απαιτείται πρώτα έλεγχος συγκεκριμένων προϋποθέσεων για να αδειοδοτηθούν. Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν πλήρη φάκελο με δικαιολογητικά για την αίτηση στην αρμόδια αρχή (εν προκειμένω στο υπουργείο Παιδείας), ενώ απαιτείται και διατύπωση γνώμης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) για τις κτιριολογικές προϋποθέσεις. Εντός πέντε μηνών από την κατάθεση του φακέλου, η αρμόδια Αρχή εκδίδει την έγκριση ή απορρίπτει την αίτηση. Εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των πέντε μηνών τεκμαίρεται ότι η έγκριση έχει δοθεί και η επιχείρηση μπορεί να ζητήσει σχετική βεβαίωση. Ανάλογη διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση των φροντιστηρίων, των οποίων ο συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων ανά ώρα και ανά κτιριολογική μονάδα υπερβαίνει την αναλογία ενός ατόμου ανά 2,5 τ.μ. στο συνολικό εμβαδόν του φορέα ή στον αριθμό των 75 εκπαιδευομένων.

Στην περίπτωση που ο αριθμός των εκπαιδευομένων στα φροντιστήρια είναι μικρότερος από τον παραπάνω, τότε η αδειοδότηση γίνεται με απλή γνωστοποίηση και το φροντιστήριο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του και ο έλεγχος να ακολουθήσει. Αρμόδια Αρχή για τα φροντιστήρια είναι ο ΕΟΠΠΕΠ.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηράκλειο - Τσιόδρας: Η πανδημία του κορωνοϊού ακόμα δεν έχει τελειώσει

Σεισμός στην Κρήτη: Σε αναμονή οι σεισμολόγοι για τυχόν μεγάλο μετασεισμό

Ζερεφός: Η βροχόπτωση την Πέμπτη αντιστοιχεί στο 1/3 της ετήσιας βροχόπτωσης σε κάποιες περιοχές

ESPA BANNER