Ταινίες

Netflix: Οι καλύτερες ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα

Netfilx

Μερικές από τις καλύτερες ταινίες του Χόλυγουντ είναι εμπνευσμένες από αληθινά γεγονότα και προσωπικές ιστορίες τραγωδίας, αντοχής και επιτυχίας. Οι συγκεκριμένες ταινίες απαθανατίζουν αληθινές στιγμές της ζωής, υπαρκτές προσωπικότητες και μνήμες. Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Netflix.

 

Ο Λόρενς της Αραβίας - ταινία
Ο Λόρενς της Αραβίας - ταινία

1. "Ο Λόρενς της Αραβίας" (1962)

Αυτή η ταινία απεικονίζει τις εμπειρίες του Ουαλού διπλωμάτη και στρατιωτικού αξιωματικού Thomas Edward Lawrence στην Αραβική Χερσόνησο, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Καταγράφει τους συναισθηματικούς αγώνες του αξιωματικού με τη βία που είναι εγγενής στον πόλεμο, την ταυτότητά του και τη διχασμένη του πίστη μεταξύ της Βρετανίας και των συντρόφων του, και των φυλών της Αραβικής Ερήμου. Ένα πραγματικά επικό αριστούργημα.

 

Ένας υπέροχος άνθρωπος - ταινία
Ένας υπέροχος άνθρωπος - ταινία

2. "Ένας Υπέροχος Άνθρωπος" (2001)

Αυτή η ταινία εξιστορεί τη ζωή του μαθηματικού John Forbes Nash Jr και αποτελεί την απόδειξη ότι συχνά υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην καθαρή μεγαλοφυΐα και την τρέλα. Οι θεατές παρακολουθούν προσεκτικά τη ζωή αυτού του απίστευτα προικισμένου ανθρώπου που ενσαρκώνει ο Russell Crowe, ο οποίος είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά φορτισμένος. Ο Nash είχε σχιζοφρένεια, η οποία επηρέασε έντονα την προσωπική του ζωή, τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους του, καθώς και τη δουλειά του.

 

Into the Wild - ταινία
Into the Wild - ταινία

3. "Into the Wild" (2007)

Μια αληθινή ιστορία για το πνευματικό ταξίδι ενός ανθρώπου. Το "Into the Wild" αντανακλά τις πολλές συγκρούσεις και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους που ζουν μια υλιστική ζωή. Επιθυμία του Christopher McCandless ήταν να είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος, να ξεφύγει από τους κανόνες της κοινωνίας και να ανακαλύψει την υπερβατικότητα στη φύση. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Emory, ο Christopher, κορυφαίος φοιτητής και αθλητής, εγκαταλείπει τα περιουσιακά του στοιχεία, δίνει όλες τις οικονομίες του σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και τελικά ταξιδεύει στην Αλάσκα για να ακολουθήσει το όνειρό του. Να χαθεί μέσα στην άγρια φύση!

 

American Sniper - ταινία
American Sniper - ταινία

4. "American Sniper" (2014)

Αυτή η δραματική προσαρμογή του Κλιντ Ίστγουντ είναι μια σπαραχτική αναφορά του ελεύθερου σκοπευτή του Ναυτικού, Chris Kyle, του οποίου η εξαιρετική ακρίβεια έσωσε αμέτρητες ζωές και τον μεταμόρφωσε σε έναν θρύλο κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ. Ωστόσο, όταν τελικά απελευθερώθηκε από την αποστολή του πολέμου και επέστρεψε στην πατρίδα του, ο Kyle προσπάθησε να ξεφύγει από τη σκιά του πολέμου και του θανάτου, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην επανασύνδεσή του με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Netflix: Το νέο τρέιλερ της αγαπημένης μας σειράς "Λουπέν"

Netflix: Όλες οι ταινίες και οι σειρές που θα δούμε τον Μάρτιο 2021

Netflix: Τα... προϊόντα που έγιναν ανάρπαστα στο eBay