Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με δωρεάν είσοδο

βασιλική αγίου μάρκου

Η Μικτή και Παιδική  Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου παρουσιάζει ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, με  Ελληνικά παραδοσιακά Κάλαντα και γνώστες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλων τον κόσμο. 
Στο πιάνο, η Έλενα Περισυνάκη.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Λένα Χατζηγεωργίου
Βασιλική του Αγ. Μάρκου, Παρασκευή  20 Δεκεμβρίου στις 20:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους πολίτες και η εκδήλωση οργανώνεται από την Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρήτης: Συμμετοχή στην εκδήλωση της ΕΝΠΕ για την επόμενη μέρα από τον κορωνοϊό

ΕΝΠΕ

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετείχε σήμερα στην εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με θέμα «Υγεία & Ασφάλεια, Τουρισμός & Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα» που έγινε στην Αθήνα με την συμμετοχή Υπουργών, εκπροσώπων της Υγείας, του τουρισμού κ.α.

Ήταν η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών, στην οποία παραβρέθηκαν μόνο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ, Υπουργοί, εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης, ενώ υπήρχε και ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση.

Σε τοποθέτησή του ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε πως υπήρξε αποτελεσματική η συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών και των φορέων του τουρισμού ενώ υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να δοθεί η απαιτούμενη ευελιξία στις Περιφέρειες προκειμένου ν' αναπτύξουν πρωτοβουλίες και δράσεις, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για ανάπτυξη.

Στη διοργάνωση - μεταξύ άλλων - συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Τουρισμού χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη & Διαχείρισης Κρίσεων, ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος ΕΟΔΥ, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου καθώς και οι επικεφαλής του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος και του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος και ο Πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης. Τις συνεδρίες συντόνισαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της ΕΝΠΕ περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού ΕΝΠΕ Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή ως μέλος Δ.Σ. της ΕΝΠΕ.