Πολιτικό Παρασκήνιο

Βουλή: Περί τηλε ... κολονοσκόπησης

ελληνικο κοινοβούλιο

Επιχειρήματα… εξειδικευμένης ιατρικής αντάλλαξαν οι βουλευτές κατά την συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να υποστηρίξουν ή να επικρίνουν τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ του εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μαραβέγια και του ειδικού αγορητή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, όταν ο πρώτος υποστήριξε τις ρυθμίσεις για την εξ αποστάσεως εργασίας-τηλεργασία επικαλούμενος την εφαρμογή της στην ιατρική και ειδικότερα στην χειρουργική. Απαντώντας ο κ. Κατσώτης ανέφερε: «κύριε Μαραβέγια από ότι ξέρω είστε χειρουργός-πρωκτολόγος. Θα εμπιστευόσασταν να σας κάνουν κολονοσκόπηση από μακριά

Οι ιατρικοί όροι συνεχίστηκαν καθώς ο κ. Μαραβέγιας ανταπαντώντας είπε: «Σας εύχομαι να είστε υγιής, αλλά αν ποτέ χρειαστείτε εγχείρηση στη χολή γα παράδειγμα να ζητήσετε να σας ανοίξουν από την κορφή ως τα νύχια κι όχι με μια μικρή τρυπούλα. Ο συντηρητισμός είναι ο τρόπος που τοποθετηθήκατε σε αντίθεση με την πρόοδο. Αυτή είναι η διαφορά. Είτε μιλάμε για συνελεύσεις είτε για εγχειρήσεις ο συντηρητικός θέλει μόνο αίμα», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Μαραβέγιας.

 

Διαβάστε επίσης:

Πότε σταματά η απαγόρευση κυκλοφορίας - 300 οι καλεσμένοι σε δεξιώσεις

Ηράκλειο: Η κλοπή - μυστήριο, το μεταλλικό κουτί και τα ίχνη που "δεν άφησαν"

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

ΕΦΚΑ: Η ξαφνική επίσκεψη του υπουργού και οι μισοί υπάλληλοι που έλειπαν

ΕΦΚΑ

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αγία Παρασκευή και διαπίστωσε ξανά την ανάγκη να προχωρήσει η ψηφιοποίηση του οργανισμού.

Μια από τις δυσκολότερες αποστολές που ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ήταν να βάλει μια τάξη στον ΕΦΚΑ. Ο κ. Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε την ανάγκη να προχωρήσει η ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ.

Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι ήδη έχουν μπει 50 ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά τα αρχεία με στοιχεία ασφαλισμένων εξακολουθούν να βρίσκονται σε ατελείωτες στοίβες από χαρτί.
Ο υπουργός έστειλε μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι και στη σημερινή του επίσκεψη στην Αγία Παρασκευή βρήκε μόνο 21 από τους 35 εργαζόμενους του υποκαταστήματος. «Να ξέρουν, θα μας βρουν απέναντί τους», ήταν τα λόγια του.

Η ανάρτησή του:

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Βιοηθικής: Έσχατη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και μόνο για υγειονομικούς

Πιλότος: "Θόλωσα και την έπνιξα. Έπνιξα τον σκύλο για να φανώ πειστικός"

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα' οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων με το Δήμο - Τους ζητά ενοίκιο