Πολιτικό Παρασκήνιο

Το Ποτάμι ...έκλεισε και δώρισε όλο τον εξοπλισμό των γραφείων

το ποτάμι

Υπολογιστές, γραφεία, καθίσματα, θερμάστρες, γραφική ύλη ακόμα και το Πινγκ Πονγκ που βρισκόταν στα κεντρικά του Ποταμιού στην οδό Σεβαστουπόλεως , φορτώθηκαν με προσοχή πριν από λίγες ημέρες σε φορτηγά για να καταλήξουν στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού, όπου αποφασίστηκε να δωριστούν.

Τόσο τα έπιπλα που αποτελούσαν την «περιουσία» του Ποταμιού που έριξε αυλαία και επίσημα πριν λίγο καιρό, αλλά και τα εκατοντάδες βιβλία που βρίσκονταν στο γραφείο του Σταύρου Θεοδωράκη θα έχουν μια δεύτερη ζωή, στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο βιβλιοπωλείο αστέγων στην οδό Πειραιώς, αντίστοιχα.

Ο Λεωνιδας Κουρσούμης, ιδρυτής του βιβλιοπωλείου αστέγων ανακοίνωσε τη δωρεά μέσω του λογαριασμού του στο facebook γράφοντας ότι έφτασε στην Πειραιώς ένα ημιφορτηγό γεμάτο βιβλία, ρουχισμό και έντυπο υλικό. «Σημειώνω λοιπόν πως η σκέψη να μας δώσουν όλο αυτό το υλικό ήταν απόφαση του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη. Το Ποτάμι με αυτή την απλή και πρακτική του προσφορά, διότι περί προσφοράς πρόκειται, απέδειξε την εντιμότητά του» επισημαίνει ο κ. Κουρσούμης εξηγώντας ότι τα ρούχα ( διαφημιστικά t-shirt) θα δοθούν «σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε φανέλα, ενώ το έντυπο υλικό θα διοχετευτεί στην ανακύκλωση από άνθρωπο που ζει την οικογένειά του μαζεύοντας χαρτόκουτα».

Τις ημέρες των γιορτών έκλεισαν τα κεντρικά γραφεία του Ποταμιού στην οδό Σεβαστουπόλεως στους Αμπελόκηπους , ωστόσο θα παραμείνει ανοικτό ένα μικρό γραφείο στον 2ο όροφο καθ΄ότι εκκρεμεί μια σειρά ενεργειών που συνδέονται με την αναστολή λειτουργίας του κόμματος. Την ίδια ώρα σε λειτουργία παραμένει το Ινστιτούτο επιμορφωτικού χαρακτήρα που είχε δημιουργηθεί παράλληλα με το Ποτάμι . Το Π2- Πρόοδος στην Πράξη μάλιστα , προετοιμάζει ήδη μια σειρά από εκδηλώσεις για τον επόμενο μήνα.
 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Σακελλαροπούλου: Στο ταμείο για τον κορωνοϊό ο μισός μισθός της

σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό.