Πολιτικό Παρασκήνιο

Ο Χαρδαλιάς, ο παπάς και το χειροφίλημα

χαρδαλιάς παπάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ήταν από νωρίς το πρωί στο σημείο που γινόταν η επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων από την Οξυά Καρδίτσας που είναι αποκλεισμένοι μετά τις μεγάλες πλημμύρες. 

Ο κ. Χαρδαλιάς εθεάθη να φιλά το χέρι του ιερέα που μόλις είχε απεγκλωβιστεί. Ήταν ο ίδιος ο οποίος επέκρινε τον Γιώργο Κουμουτσάκο όταν κυκλοφόρησε η φωτογραφία στην οποία φαίνεται να μεταλαμβάνει.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Το σκίτσο του Αρκά με αφορμή τα 1.259 κρούσματα

Αρκάς

Με ένα σκίτσο όλο νόημα ο Αρκάς σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το ρεκόρ των 1.259 ημερήσιων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας – που θυμίζει ολόκληρο… τσουνάμι – είναι έτοιμο να καταβροχθίσει έναν άνθρωπο ο οποίος φοράει βέβαια μάσκα.

Το σκίτσο συνοδεύεται από τη λεζάντα «Δεν φοβόμαστε γιατί προσέχουμε», φράση που θυμίζει τη σημερινή έκκληση του Σωτήρη Τσιόδρα να μη χάνουμε την ελπίδα μας.

Αν μη τι άλλο, το σκίτσο βάζει σε σκέψεις όποιον το δει: από τη μια, όπως τόνισε και ο κ. Τσιόδρας, η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή και όπλο απέναντι στην πανδημία. Από την άλλη, όμως, το μέτρο της μάσκας και γενικότερα η ατομική ευθύνη φαντάζει να ωχριά μπροστά στο μέγεθος της πανδημίας.

Δείτε το σκίτσο του Αρκά: