Πολιτικό Παρασκήνιο

Κορωνοϊός: Βουλευτές – γιατροί αφήνουν τα έδρανα και σπεύδουν στα νοσοκομεία

Βουλή

Την πρόθεση να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της Βουλής γνωστοποίησε στον Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Γιώργος Λαμπρούλης, με σκοπό να ενισχύσει όποιο νοσοκομείο του νομού Λάρισας του υποδειχθεί με την ιδιότητα του γιατρού – πνευμονολόγου.

Στην αξιέπαινη πρωτοβουλία να εγκαταλείψει προσωρινά τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της Βουλής προχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, προτρέποντας και τους λοιπούς βουλευτές με ιατρική ιδιότητα να πράξουν ανάλογα.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Λαμπρούλης στηλιτεύει την κυβερνητική ολιγωρία σχετικά με την προετοιμασία του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος παρά «το χρόνο που κερδήθηκε από το λαό» κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι πέρα από τις πολιτικές διεκδικήσεις «για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας», κρίνει ότι πρέπει να κάνει και κάτι παραπάνω, συμβάλλοντας με την ιδιότητά του ως γιατρός – πνευμονολόγος.

 

Στη διάθεση του ΕΣΥ και ο γιατρός βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας

Στη διάθεση του ΕΣΥ ως εθελοντής θέτει εαυτόν και ο βουλευτής της ΝΔ, ιατρός- αναισθησιολόγος στο επάγγελμα, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος μάλιστα νόσησε από κορωνοϊό..

Με δήλωση του ο κ. Κέλλας αναφέρει πως αποποιείται του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής για την εργασία του.

«Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή», αναφέρει στη δήλωση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αυτοί βουλευτές-γιατροί όπως και ο συνάδελφός τους Κωνσταντίνος Μπλούχος, που είναι χειρουργός και εκλέγεται βουλευτής στη Δράμα με τη ΝΔ προέρχονται από περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Κρήτη

Κρήτη: Έναρξη των εμβολιασμών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

εμβολιο κορωνοϊός

Ξεκίνησαν σήμερα στην Κρήτη οι εμβολισμοί πολιτών άνω των 85 ετών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), βάση του σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σε 8 δομές ΠΦΥ ευθύνης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ενώ προστέθηκαν εμβολιαστικές γραμμές στο ΓΝ - ΚΥ Σητείας, ΓΝ - ΚΥ Ιεράπετρας και ΓΝ - ΚΥ Νεάπολης με το σύνολο των προγραμματισμένων ραντεβού εμβολιασμών να ανέρχεται στα 717. Παράλληλα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των πολιτών στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης.

Η προσέλευση των πολιτών ήδη από νωρίς το πρωί ήταν αθρόα και η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος κύλησε ομαλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

- Κορωνοϊός: 516 νέα κρούσματα - 27 θάνατοι - 300 ασθενείς στις ΜΕΘ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα