Πολιτικό Παρασκήνιο

Κρήτη - κακοκαιρία: Επικοινωνία Συντυχάκη με Χαρδαλιά

ΚΚΕ,Μανόλης Συντυχάκης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά πραγματοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές, τις καταστροφές που έχουν σημειωθεί, κατά πόσο υπάρχουν πολίτες που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο βουλευτής του ΚΚΕ, έθεσε την αναγκαιότητα άμεσων μέτρων και ενεργειών, σε συντονισμό με άλλα συναρμόδια υπουργεία, τους δήμους, την περιφέρεια και την πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό κατοίκων και τη μεταφορά τυχόν άλλων που έχουν τραυματιστεί στις δημόσιες υγειονομικές δομές. Επιπλέον, σημείωσε την αναγκαιότητα να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα του κρατικού μηχανισμού ακόμη και μηχανήματα του στρατού (κρεϊντερ, γέφυρες Μπέλεϋ, κ.ά.) για τη γρήγορη αποκατάσταση του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών.

Ο Μανώλης Συντυχάκης στάθηκε στο επείγον ζήτημα της κήρυξης των πληγέντων περιοχών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και την άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, την καταγραφή και αποζημίωση του 100% των ζημιών σε κατοικίες, οικοσυσκευές, φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, την απαλλαγή από δημοτικά τέλη και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις σε τράπεζες, εφορία, ΔΕΗ, κ.λ.π.

Ανέδειξε το ζήτημα των διαχρονικών ευθυνών κυβέρνησης, δημοτικών αρχών και της περιφέρειας για την παντελή έλλειψη σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων για τη θωράκιση της ανθρώπινης ζωής και το γεγονός ότι ποτέ δεν διεκδίκησαν τους απαραίτητους χρηματοδοτικούς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα απαραίτητα έργα και δράσεις.

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κορωνοϊός: Τρεις βουλευτές της ΝΔ θετικοί στον ιό

Νέα Δημοκρατία

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας νοσούν από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιάννης Παππάς και ο βουλευτής Πειραιώς Δημήτρης Μαρκόπουλος έχουν νοσήσει από κορωνοϊό τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες ο κ. Μαρκόπουλος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο βουλευτής που ταλαιπωρείται εδώ και 11 περίπου μέρες από τον ιό, βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, του έχει υποχωρήσει ο πυρετός που τον ταλαιπωρούσε.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε την προηγούμενη Τρίτη ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, σημειώνοντας τις ενέργειες που έκανε για την ενημέρωση των επαφών του, αλλά και το γεγονός ότι έχει τεθεί ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Υποβάλλομαι τακτικά σε μοριακό έλεγχο #Covid19 & πριν λίγο ενημερώθηκα ότι είμαι θετικός. Ήδη είμαι σε καραντίνα & δεν έχω συμπτώματα. Ενημέρωσα τις επαφές μου & ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών. Πλέον εργάζομαι από το σπίτι. Είμαι αισιόδοξος πως θα ξεπεράσω & αυτή την περιπέτεια», έγραψε ο κ. Οικονόμου.

Ειδήσεις σήμερα

Κριτσωτάκης: Νοσηλευτές που δεν εμβολιάστηκαν αποφεύγουν περιστατικά covid

Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο!

Κορωνοϊός - Κουτσούμπας: Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών