Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Χαρίτσης: Κάλεσμα στα προοδευτικά κόμματα να καταψηφίσουν τους υπερεξοπλισμούς του Μητσοτάκη (βίντεο)

αλεξης χαριτσης
 clock 18:48 | 27/11/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Κάλεσμα προς τα αριστερά και προοδευτικά κόμματα απηύθυνε με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να καταψηφίσουν «από κοινού τους αδιαφανείς, υπέρογκους υπερεξοπλισμούς του κ. Μητσοτάκη».

Όπως τόνισε, «τα διαπιστευτήρια του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Ρούτε και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η χώρα μας για μία ακόμη χρονιά κάνει πρωταθλητισμό, ως προς στρατιωτικές δαπάνες, συνιστούν πρόκληση.

Πρόκληση απέναντι σε μια κοινωνία που δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, πρόκληση την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας και το δημόσιο σύστημα παιδείας καταρρέουν. 2,5 δισεκατομμύρια είναι ο λογαριασμός που θα πληρώσει η χώρα μας για το 2025. 2,5 δισεκατομμύρια ήταν ο λογαριασμός και για το 2024. Η αέναη κούρσα των υπερεξοπλισμών δεν οδηγεί πουθενά. Φέρνει μόνο φτώχεια, δυστυχία και καταστροφή στους λαούς».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η «Νέα Αριστερά, από την πρώτη στιγμή, πήρε ξεκάθαρη θέση. Πέρυσι, μόνοι μας, καταψηφίσαμε τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» και συμπλήρωσε:

«Σήμερα λοιπόν, καλώ όλα τα αριστερά και προοδευτικά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου να συστρατευτούν μαζί μας. Να καταψηφίσουμε φέτος από κοινού τους αδιαφανείς, υπέρογκους υπερεξοπλισμούς του κ. Μητσοτάκη. Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα “όχι” στη στροφή των ευρωπαϊκών ελίτ προς την πολεμική οικονομία που απειλεί να γυρίσει την ήπειρό μας και τον λαό μας στις χειρότερες, στις πιο σκοτεινές μέρες του παρελθόντος. Να στείλουμε ένα ηχηρό “όχι” στον μιλιταρισμό και στον εθνικισμό. Ένα μεγάλο “όχι” στον πόλεμο.

Να πούμε ένα μεγάλο “ναι” για την ειρήνη, το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας, το οφείλουμε στο λαό μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Χιλιάδες οι βιοψίες μετρημένοι οι γιατροί που πρέπει να τις κάνουν στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χωρίς οδηγό ασθενοφόρου πολλές νύχτες τα Κέντρα Υγείας

Ηράκλειο: Έπεσαν από 15 ύψος μέτρων εν ώρα εργασίας

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis