Πολιτικό Παρασκήνιο

Γραμμή Μεταξά: Στα οχυρά Παναγιωτόπουλος και Καραμανλής

roupel_1311601032_6.jpg

Το θέμα αξιοποίησης και ανάδειξης των οχυρώσεων της θρυλικής «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, συζήτησαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, θέτοντας τις βάσεις για θετικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Οι δύο υπουργοί, παρουσία και των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ Στγου Κωνσταντίνου Φλώρου και Αντγου Χαράλαμπου Λαλούση αντίστοιχα, βρέθηκαν την Κυριακή στ΄ οχυρό του Ρούπελ στις Σέρρες, για τον εορτασμό της 80ης επετείου της «Μάχης των Οχυρών» (6-10/4/1941). Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Σερρών, για διάσωση και ανάδειξη των εγκαταλειμμένων οχυρώσεων, όπως τέθηκε τόσο από τον κ.Καραμανλή όσο και από τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη κ.Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Οι δύο υπουργοί, παρουσία και των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ Στγου Κωνσταντίνου Φλώρου και Αντγου Χαράλαμπου Λαλούση αντίστοιχα, βρέθηκαν την Κυριακή στ΄ οχυρό του Ρούπελ στις Σέρρες.
Οι δύο υπουργοί, παρουσία και των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ Στγου Κωνσταντίνου Φλώρου και Αντγου Χαράλαμπου Λαλούση αντίστοιχα, βρέθηκαν την Κυριακή στ΄ οχυρό του Ρούπελ στις Σέρρες.

Κατά τη γερμανική επίθεση στην Ελλάδα το 1941, τα οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» αντιστάθηκαν με ηρωισμό και αυτοθυσία και τα περισσότερα παραδόθηκαν στον εχθρό, αφού είχε καταληφθεί η Θεσσαλονίκη και υπογραφεί συνθηκολόγηση.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Φίλης για Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε το φράχτη της μισανθρωπιάς και των τραγωδιών

Νίκος Φίλης

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας στον φράχτη του Έβρου εξέφρασε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Με δήλωσή του, κάνει λόγο για « φράχτη της μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών» και αναφέρει πως η κ. Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να κάνει τις δηλώσεις αλλού, και όχι σε αυτό το μέρος το οποίο υπάρχουν καταγγελίες 101 ευρωβουλευτών για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά.

Αναλυτικά η δήλωση Φίλη

«Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να «τιμήσει» με την παρουσία της τον «φράχτη του Έβρου», μας λυπεί βαθύτατα.

  Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεων της, με φόντο αυτό το «τείχος», που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων.

Ιδιαιτέρως μάλιστα, όταν αυτή η επίσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη καταγγελία του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της χώρας μας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, που έχουν οδηγήσει σε τραγωδίες, αλλά και τις εκκρεμείς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο από 101 βουλευτές για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά, στα περσινά γεγονότα του Έβρου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, όφειλε να μείνει μακριά από τέτοιου τύπου θεσμικές «συνηγορίες» προς την αντιπροσφυγική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης «του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας». Ο Έβρος και όλη η επικράτεια έχουν αρκετά μέρη πολύ πιο κατάλληλα για δηλώσεις απέναντι στον τουρκικό εθνικισμό και τις προκλήσεις Ερντογάν. Ο «φράχτης» της μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών ήταν το πλέον ακατάλληλο».

Ειδήσεις σήμερα

Στη Χίο η Σακελλαροπούλου: Η Σφαγή, 200 χρόνια μετά, εξακολουθεί να μας συγκλονίζει

Λαγός: Το πρώτο βράδυ στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού

Γεωργιάδης: Ερχεται γενναία ενίσχυση επιχειρήσεων του τουρισμού - βίντεο