Πολιτικό Παρασκήνιο

Γεωργιάδης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει αρχηγό δεν θα ξανακερδίσει εκλογές

άδωνις γεωργιάδης

Την άποψη ότι προκειμένου να μπορέσει να κερδίσει ξανά εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε συνέντευξή του στο news247, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει και στις επόμενες εκλογές και εξέφρασε την άποψη ότι αν δεν αλλάξει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κερδίσει ξανά ποτέ εκλογές.

"Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλα αυτά τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς φαντάζονται τον εαυτό τους υπό τον Στέφανο Τζουμάκα. Παρά ταύτα, εφόσον αυτό θέλει ο κύριος Τσίπρας, ας τους δώσει και αυτό το πικρό ποτήρι να πιούν. Από ό,τι βλέπω, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τύπου Σκουρλέτη, το πίνουν σχεδόν αδιαμαρτύρητα. Πιστεύω ότι όταν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές, δηλαδή στο τέλος της 4ετίας ο κύριος Τσίπρας θα ηττηθεί για άλλη μία φορά. Το αν θα αντέξει, τι να σας πω; Αυτό είναι ζήτημα δικό του και δεν παρεμβαίνω στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων. Κατά τη γνώμη μου, αν δεν αλλάξει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να κερδίσει ξανά ποτέ εκλογές. Όταν ο λαός παίρνει μία απόφαση για έναν πολιτικό αρχηγό, δεν την αλλάζει συχνά», σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
 

Κρήτη

Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ: Να στηριχθούν και οι ξεναγοί

ξεναγοί άπτερα

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσαν ως αναφορά στη Βουλή την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών στην οποία τονίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ξεναγών της χώρας εξαιρείται από τα μέτρα της Κυβέρνησης, καθώς επίσης ότι αυτή την ώρα δεν πρέπει να μείνει χωρίς στήριξη αυτή η σημαντική επαγγελματική ομάδα ουσιαστικής προβολής της χώρας που εδράζεται στον τουρισμό.

ΜΝεταξύ άλλων σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Η αναφορά απευθύνεται προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Τουρισμού, με θέμα «Οι ξεναγοί δεν θα πάρουν βοήθημα!», όπου τονίζεται ότι η Κυβέρνηση έχει ναι μεν συμπεριλάβει σε ρύθμιση τα τουριστικά γραφεία και τους ξεναγούς που εργάζονται σε τουριστικά γραφεία ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ξεναγοί που αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσοστό ξεναγών παραμένουν χωρίς ενίσχυση.  Επίσης, τονίζεται ότι ήδη η ίδια η Ομοσπονδία έχει αποστείλει στους Υπουργούς προτάσεις για να συμπεριληφθούν στα έκτακτα μέτρα, και μέχρι σήμερα οι ξεναγοί παραμένουν χωρίς καμία ενημέρωση-στήριξη.

Σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι: « Τα ένσημα των ξεναγών πανελληνίως, καταμετρούνται μόνο από ένα γραφείο του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι για την καταμέτρηση είναι ελάχιστοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταχωρηθεί ακόμη τα ένσημα των ετών 2018 και 2019. Επομένως, οι ξεναγοί  που  δικαιούνται επίδομα ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες αν και υπέβαλαν τις  αιτήσεις τους το Νοέμβριο του 2019, λόγω του ανωτέρω προβλήματος δεν έχουν πάρει ακόμα, τέλη Μαρτίου, το παραμικρό ποσό, την ώρα που χάνεται  η επαγγελματική τους σεζόν για το τρέχον έτος. Δεν μπορεί οι ξεναγοί να μένουν αυτή την ώρα χωρίς στήριξη από την Πολιτεία», σημειώνει ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Με την παρούσα αναφορά ζητείται να ληφθούν όλες οι σχετικές ενέργειες και να οι βουλευτές να ενημερωθούν σχετικά. Επισημαίνεται τέλος, ότι οι βουλευτές θα επανέλθουν άμεσα στο θέμα αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα.