Πολιτικό Παρασκήνιο

Ατόπημα ο αποκλεισμός του Κουράκη από τις ομιλίες στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου

πολιτιστικο κεντρο συναυλια.jpg

Έντονη ήταν σήμερα η συζήτηση στα πολιτικά στέκια του Ηρακλείου, για την χθεσινή πρώτη δοκιμαστική συναυλία στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο και κυρίως γιατί δεν δόθηκε ο λόγος στον Γιάννη Κουράκη, ο οποίος αγωνίστηκε ως βουλευτής, ως υπουργός και ως δήμαρχος για την κατασκευή του οραματικού αυτού έργου, το οποίο άλλωστε ξεκίνησε επί των ημερών του. 

Συγκεκριμένα, μίλησαν τέσσερα άτομα, ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και εκπρόσωπος της οικογένειας Καλοκαιρινού, όμως ο λόγος δεν δόθηκε και στον πρώην δήμαρχο! Ειλικρινά δεν ξέρουμε γιατί έγινε αυτό το ατόπημα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έγινε λόγω της προεκλογικής περιόδου…

Κρήτη

Ηράκλειο

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου

Βασιλης λαμπρινος

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε - σύμφωνα με πληροφορίες - η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού μετον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό για την παραχώρηση στον Δήμο των ακινήτων που ανήκουν στην ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και τα θέλει ο Δήμος να στεγάσει υπηρεσίες του.

Ο κ. Βλαστός εξήγησε στον κ. Λαμπρινό ότι τα ακίνητα που ανήκουν στην ΕΤΑΔ δεν παραχωρούνται αλλά είναι προς εκμετάλλευση για να αποφέρουν εσοδα στο Δημόσιο.

Από το γραφείου τύπου της ΕΤΑΔ, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: "Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ εξέφρασε την θετική βούληση της Εταιρείας να συνδράμει τον Δήμο στην προσπάθεια του να βελτιώσει την εικόνα της πόλης και προς αυτή την κατεύθυνση τα δύο μέρη συμφώνησαν να παραμείνουν το επόμενο διάστημα σε ανοικτή επικοινωνία και στενή συνεργασία, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην αξιοποίηση των ακινήτων με τον πλέον βέλτιστο τρόπο".

Αύριο, ο Δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει συνάντηση επίσης στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών. Το ekriti.gr επικοινώνησε με τον κ. Λαμπρινό, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, αλλά θα τοποθετηθεί συνολικά για το θέμα, μετά τις επαφές με τον κ. Στέλιο Πέτσα.

Στην Αθήνα και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης

Στην Αθήνα μετέβη ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης για να συναντηθεί αύριο με τον κ. Πέτσα και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, για θέματα που απασχολούν τους δήμους του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βλαστός στο Ράδιο Κρήτη: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΤΑΔ για Γούρνες, Καρτερό και δημόσια κτίρια

Αναστολή της απόφασης της ΕΤΑΔ για τα 51 στρέμματα της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών

Ηράκλειο: Τα κτίρια "φαντάσματα" του κέντρου στο Δημοτικό Συμβούλιο - Παρέμβαση του Ράδιο Κρήτη