Πολιτική

Βελόπουλος: Να αυστηροποιηθεί ο νόμος για όσους συλλαμβάνονται με μολότοφ και σε επεισόδια

Κυριάκος Βελόπουλος

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, επανέλαβε την θέση του για αυστηροποίηση των ποινών, «για όσους έχουν μολότοφ και για όσους συλλαμβάνονται σε επεισόδια». «Αλλάξτε το νόμο. Η μολότοφ από πλημμέλημα να γίνει κακούργημα. Αν η σύλληψη σε επεισόδια είναι πλημμέλημα πως θα έχεις αποτροπή;» ανέφερε και επέκρινε την κυβέρνηση για ατολμία επειδή «φοβάται την αριστερά».

Επικαλέστηκε, επίσης, τα όσα έχουν νομοθετηθεί σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Βέλγιο. «Νόμος και τάξη» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σημειώνοντας ότι «μόνο εγκληματίες, παράνομοι και κακούργοι τα φοβούνται αυτά».

Ως προς το θέμα της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου, που αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι αντισυνταγματικά είναι η απόδοση ιθαγένειας, ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, η Συμφωνία των Πρεσπών και η εντολή ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσουν τα ΜΑΤ «6χρονα παιδιά στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία».

Ταυτόχρονα ο Κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε τη συζήτηση για τις διαδηλώσεις ως ήσσονος σημασίας σε σχέση με το μείζον -όπως τόνισε- θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Έθεσε το ερώτημα κατά πόσο είναι σοβαρή η εικόνα της Βουλής, με τις αντιπαραθέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης «όταν ο κόσμος πεινά και υπάρχει κίνδυνος για νέα Συμφωνία των Πρεσπών στο Αιγαίο», προσθέτοντας «εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί υπογείως για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο».

Είπε, ότι στην μέχρι τώρα συζήτηση στην Βουλή δεν έχει γίνει καμία αναφορά στα εθνικά θέματα, προσθέτοντας ότι «αύριο η Αγιά-Σοφιά γίνεται τζαμί» και ερωτώντας την κυβέρνηση τι προτίθεται να κάνει γι' αυτό.

Ανέφερε ότι η Τουρκία ανοίγει θέμα, καθώς «θέλουν διάλογο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη» σημείωσε ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν απαντά, τόνισε ότι «υπάρχουν προτάσεις για να πιέσουμε τον τουρκικό σοβινισμό και τις τουρκικές διεκδικήσεις» και κάλεσε την κυβέρνηση «να μην ανοίξει το τζαμί στον Κεραμεικό».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τους «κακούς συμβουλάτορες» που υποστηρίζουν ότι «το Καστελλόριζο είναι μακριά», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε στον Ιούλιο του 1974 όταν η χούντα παρέδωσε την Κύπρο».

Επιπλέον ο Κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι δεν υπήρξε αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Μπορέλ από την Τουρκία καθώς και ότι «κάτι δεν πάει καλά με την σύμμαχό μας ΗΠΑ» υπουργοί των οποίων αρνήθηκαν να συναντηθούν να δεχθούν τον Έλληνα ΥΕΘΑ, παρότι η επίσκεψη του ήταν προγραμματισμένη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την οικονομία ανάλογα με εκείνα της Βρετανίας, άξονας των οποίων είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 20% σε 5%, καθώς όπως είπε, αυτό έχει θετικές επιπτώσεις σε σειρά παραγωγικών κλάδων και στον τουρισμό.

Έφερε επίσης ως παράδειγμα προς μίμηση τα κίνητρα που αποφάσισε η περιφέρεια της Βενετίας, για την ανάπτυξη έρευνας και δράσεων για την τεχνολογία και το περιβάλλον. Ο Κ. Βελόπουλος έθεσε ερώτημα για την παράταση των περιοριστικών μέτρων στις εκκλησίες ως τις 21 Αυγούστου, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «είναι ακριβοδίκαιος με τους Έλληνες».

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για φονικές πλημμύρες στην Εύβοια: Δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία

εύβοια πλημμύρες

Τη θλίψη του για τις ανθρώπινες απώλειες στην Εύβοια εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας συγχρόνως, ότι παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν ελήφθησαν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, εκφράζεται η θλίψη του Κινήματος «για το χαμό των συνανθρώπων μας από τις πλημμύρες στην Εύβοια. Σε αυτές τις τραγικές στιγμές, δεν συγχωρείται καμιά ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, που υποστηρίζει επίσης ότι «παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν ελήφθησαν δυστυχώς τα προληπτικά μέτρα που αρμόζουν στην πρόβλεψη τέτοιας κακοκαιρίας».

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας όλους τους αρμόδιους «έστω και τώρα να καταβάλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους για την προστασία των ανθρώπων, τον περιορισμό των συνεπειών της καταστροφής και την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των πληγέντων».