Πολιτική

Βασίλης Λεβέντης: Η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν λένε την αλήθεια στον λαό

Λεβέντης

Την άποψη ότι «η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν λένε την αλήθεια στον λαό» εξέφρασε, μιλώντας στον ALPHA 98,9, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κολυμπάει μέσα στο ψέμα του και είναι πρωταθλητής στις μαγκιές. Ζούμε σε μια χώρα της τρέλας, όλο το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει και πουλάνε αυταπάτες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Οι πολίτες, δυστυχώς, τα καταπίνουν όλα και σε αυτό συμβάλλουν τα ΜΜΕ που δίνουν στους πολίτες την ελπίδα ότι μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των σκληρών μέτρων που έχουν ψηφιστεί» σημείωσε ο κ. Λεβέντης. Αναφορικά με το κόμμα του, υποστήριξε ότι «η Ένωση Κεντρώων λέει ξεκάθαρα στους πολίτες ότι αν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και όσα έχουμε υπογράψει, τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί».
Ερωτηθείς για την επίλυση του ζητήματος με την πΓΔΜ, επανέλαβε τη θέση του ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν ψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης» και τόνισε ότι «θα κάνει αγώνα για να ακυρωθεί στην πράξη η συγκεκριμένη απόφαση». Επίσης, υπογράμμισε ότι «οι Αμερικανοί πιέζουν για λύση στο Σκοπιανό».
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παρατήρησε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν με την αγορά F35 και φρεγατών. Η άμυνα της χώρας προέχει και πρέπει να κόψουμε τον λαιμό μας για να την ενισχύσουμε. Δηλαδή, πρέπει να έρθουν οι Τούρκοι στην Ομόνοια για να κάνουμε κάτι; Εάν δεν έχουμε άμυνα ισχυρή τότε φοβάμαι ότι οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας. Για αυτό ζητώ συνέχεια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να δεσμευτούμε όλοι. Φτάνουν πια τα λόγια του αέρα».
Μιλώντας για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, ο κ. Λεβέντης τις συνέδεσε με τις εξελίξεις στο θέμα της πΓΔΜ επισημαίνοντας: «Εάν συμφωνήσει η ΝΔ στη λύση της κυβέρνησης, τότε οι εκλογές θα πάνε πίσω χρονικά, εάν η ΝΔ δεν συμφωνήσει, τότε οι εκλογές θα έρθουν πολύ σύντομα».
Τέλος, για την κατάτμηση της Β' Αθήνας ανέφερε: «Αν γίνει θα είναι εις βάρος των μικρών κομμάτων. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει για τη Β' Αθηνών, γιατί στη συγκεκριμένη περιφέρεια μπορούν να τοποθετούνται προσωπικότητες από όλους τους χώρους που δίνουν μία άλλη δυναμική στα μικρά κόμματα».

Πολιτική

Τσίπρας για εργασιακά: Θα δώσουμε τη μάχη για το 8ωρο μέχρι τέλους

τσίπρας απεργία

«Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μία κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος, των εργαζόμενων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια, κι αυτή την μάχη θα την δώσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, που βρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, για την εργατική Πρωτομαγιά.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλει ό,τι πιο αντιλαϊκό ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας: την κατάργηση του 8ωρου. Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι το οκτάωρο καθιερώθηκε από το 1886 με τους μεγάλους εργατικούς αγώνες του Σικάγο στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε και ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς.
«Καλύτερα να το ξανασκεφτούν»,
κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας - κορωνοϊός: Εξετάζουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση