Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: H έντονη νευρικότητα Ερντογάν δεν συνηθίζεται για αρχηγό κράτους

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

H έντονη νευρικότητα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν δεν συνηθίζεται για αρχηγό κράτους, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, όπου αναφέρθηκε τόσο στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο, όσο και στα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου.

   Ειδικότερα, αναφερόμενος στις παράνομες γεωτρήσεις και σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται από μια πολύ έντονη νευρικότητα μέσα από τις δηλώσεις του, κάτι το οποίο δε συνηθίζεται για αρχηγό κράτους. Από την πλευρά της η Ελλάδα, επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης, προσπαθεί να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και να αποτελεί τον σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή, συμπληρώνοντας ότι η χώρα μας εξάγει ασφάλεια, σε αντίθεση -όπως συμπλήρωσε- με την Τουρκία που έχει ρόλο αποσταθεροποιητικό.

   Για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έδειξε μια πολύ έντονη αποφασιστικότητα με τον τρόπο που κινήθηκε και ότι δε μπορεί να αποκλειστεί από τις οποιεσδήποτε εξελίξεις.

   Κατέληξε δε ότι είναι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να έχει ενεργό συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία ξεκινήσει στο μέλλον.

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό

ΣΥΡΙΖΑ.jpg

Για θεσμική εκτροπή που έπεσε στο κενό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απάντηση του Αρείου Πάγου αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ καλούν την πλειοψηφία της Επιτροπής «να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό. Η απάντηση του Άρειου Πάγου αποτελεί κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη.
Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, θεσμοί και διαδικασίες που ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να καταστρατηγεί, όπως επιχειρούν τόσες μέρες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Μετά την απόφαση αυτή, καλούμε την πλειοψηφία της Επιτροπής να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν. Αποτελούν μάρτυρες κλειδιά για την αποκάλυψη της αλήθειας και πλέον θα εξεταστούν όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να τρομοκρατούνται ή να εκφοβίζονται, ώστε να πουν την αλήθεια και μόνον αυτή χωρίς φόβο.