Πολιτική

Την ένταξη των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των ΔΙΕΚ στα μέτρα στήριξης ζητάει το ΚΙΝ.ΑΛ

Κίνημα Αλλαγής

Την «άμεση ένταξη, στα μέτρα στήριξης, των ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, (Δ.Ι.Ε.Κ.)», ζητάει, με ερώτηση που απευθύνει στους συναρμόδιους υπουργούς, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου.

Όπως επισημαίνει, οι ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, (Δ.Ι.Ε.Κ.) δεν διδάσκουν μεν με φυσική παρουσία, λόγω των γνωστών μέτρων, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται και αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό προς μελέτη στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για την τέλεση ασύγχρονης διδασκαλίας.

«Το υπουργείο, μέχρι στιγμής, δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση για την πληρωμή τους, για τις αναρτήσεις του υλικού και για το χρόνο που αφιερώνουν για την προετοιμασία του», αναφέρει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από τα συναρμόδια υπουργεία και δεν εντάσσονται ούτε στο πακέτο στήριξης αλλά ούτε και στα voucher τηλεκατάρτισης των 600 ευρώ, και ως εκ τούτου αποκλείονται αδικαιολόγητα από τις ανωτέρω προβλέψεις στήριξης» ενώ οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι ακόμη για τα μαθήματα που παρέδιναν στο φθινοπωρινό εξάμηνο 2019.

Ελλάδα

Χαρδαλιάς για το τριήμερο: Κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, προστατεύουμε την πατρίδα μας

Χαρδαλιάς

Μεγάλη ήταν η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η πρώτη μετά την καραντίνα και το «lovkdown» που επιβλήθηκε στη χώρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού

Επιχειρώντας ίσως να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και διαβλέποντας τον κίνδυνο υπερβολικής «χαλάρωσης», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια οδυνηρή «έξαρση» των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του, ξεκάθαρο μήνυμα μέσα από τα social media.

«Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας. Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός» έγραψε στο Facebook.

Και συνέχισε: «Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά! Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μεχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα...».