Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Αρμενίας

Δένδιας με μάσκα του Παναθηναϊκού

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Ζοραμπ Μνατσακανιάν (Zohrab Mnatsakanya) πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας Ελλάδας και Αρμενίας. Ο κ. Δένδιας καταδίκασε την απώλεια ζωών και επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Ελλάδος να βοηθήσει στις προσπάθειες για άμεση αποκλιμάκωση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Πολιτική

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα, μετά την "έκρηξη" των κρουσμάτων

μητσοτάκης

Ο κορωνοϊός γίνεται "εφιάλτης" και για την Ελλάδα. Το νέο αρνητικό ρεκόρ των 865 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη σήμαναν συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση. Ήδη ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας άλλαξε με την Καστοριά να "κοκκινίζει" μετά την Κοζάνη, ενώ πολλές περιοχές όπως τα Ιωάννινα, οι Σέρρες, η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία πέρασαν σε "πορτοκαλί" επίπεδο συναγερμού.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι φόβοι να φτάσει ο αριθμός των κρουσμάτων τα 1.000 και γενικότερα τετραψήφιους αριθμούς θέτει σε εγρήγορση τους αρμοδίους, με την ανακοίνωση νέων μέτρων για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του φονικού ιού να είναι θέμα ωρών.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 Περιφερειάρχες και το απόγευμα ο ίδιος θα ανακοινώσει νέα μέτρα πιθανότατα με τηλεοπτικό μήνυμα.

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, τα μέτρα θα αφορούν σε περισσότερα τοπικά lockdown, μάσκα παντού, αυξημένες περιπολίες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κυρίως τις βραδινές ώρες με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού και πιθανότατα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας μεταξύ 1-5 π.μ. στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση ο Πρωθυπουργός θα έχει σήμερα το πρωί νέα συνάντηση με επιστήμονες αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς πριν προχωρήσει στο τηλεοπτικό μήνυμα.