Πολιτική

Πλακιωτάκης: Να μην υιοθετούνται αβάσιμες πληροφορίες της τουρκικής προπαγάνδας

πλακιωτάκης

  «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, έχουν αποδείξει πως υπερασπίζονται τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, τους κανόνες εμπλοκής στην θάλασσα και βεβαίως με απόλυτη προτεραιότητα τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης

   Ο υπουργός κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να μην υιοθετεί αβάσιμες και ατεκμηριώτες πληροφορίες για την στάση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος» κατά την προάσπιση των συνόρων μας και τις διασώσεις στο Αιγαίο, παρατηρώντας πως «υιοθετώντας την Τουρκική προπαγάνδα δεν κατηγορείτε την κυβέρνηση: Κατηγορείτε την Ελλάδα - και αυτό θα πρέπει να το λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας». 

   Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως «πολλοί εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, ενοχλούνται με την πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα με την οποία επιχειρούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος», επισημαίνοντας πως «μόνο τον τελευταίο μήνα, οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί σε ποσοστό 98% σε σχέση με το 2019». Η αποφασιστικότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης «έχει ενοχλήσει πολλούς. Όμως εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα και πάντοτε με βάση του κανόνες του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, τα οποία είναι και σύνορα της Ε.Ε.». 

   Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανέφερε πως αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας στον ύψιστο βαθμό, γι' αυτό είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος, που από την επόμενη προγραμματική περίοδο θα ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ..

Πολιτική

Ετοιμότητα Αναστασιάδη για συμμετοχή σε άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό

Νίκος Αναστασιάδης

Την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για συμμετοχή σε άτυπη διάσκεψη, την οποία θα καλέσει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ.

Σε δηλώσεις του ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε ότι στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την κ. Λουτ, η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, ενημερώθηκε για την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει σε μια άτυπη διάσκεψη που θα καλέσει ο κ. Γκουτέρες, μέσα στα πλαίσια των όρων εντολής του, όπως αυτά καθορίζονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, συνέχισε, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε και επιβεβαίωσε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και εξέφρασε την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που αυτές διεκόπησαν, στο Κρανς Μοντάνα το καλοκαίρι του 2017.

Η κ. Λουτ θα συνεχίσει τις επαφές της με τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη και στη συνέχεια θα ενημερώσει σχετικά τον ΓΓ του ΟΗΕ, κατέληξε ο κ. Κούσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τατάρ επιμένει σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο