Πολιτική

Πέτσας: Προς απαγόρευση τα πανηγύρια έως τα τέλη Ιουλίου

Πέτσας

Την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει από τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας να εξετάσουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι εντείνονται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα, και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα και την Κακαβιά.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

- να ενταθούν οι στοχευμένοι έλεγχοι με έμφαση στα σύνορα του Προμαχώνα. Όπως είπε ο κ. Πέτσας τα στοιχεία από τους ελέγχους δείχνουν ότι τα θετικά τεστ ήταν 4πλασια σε σχέση με το αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

- θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα έγγραφα όσων μπαίνουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση πλαστού εγγράφου θα επιβάλλονται κυρώσεις

- να ενισχυθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία με τον κ. Πέτσα να σημειώνει ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν 1011 έλεγχοι μόνο στην Κακαβιά.

- να ανοίξουν οι απευθείας πτήσεις από 15 Ιουλίου με τη Βρετανία και από τις 22 Ιουλίου με τη Σουηδία

- να ανοίξουν από το τέλος Ιουλίου πτήσεις και από άλλες χώρες που μέχρι σήμερα δεν είναι στην «λευκή λίστα», όπως π.χ. οι ΗΠΑ με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού ελέγχου που θα έχει γίνει έως 72 ώρες νωρίτερα.

Πολιτική

Σαχινίδης: Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες να είναι ευέλικτοι και αξιόπιστοι

Φίλιππος Σαχινίδης

Στην ανάγκη ο Μεσοπρόθεσμος Δημοσιονομικός Στόχος να μην υπαγορεύει δεσμευτικές δημοσιονομικές προσαρμογές για κάθε χώρα αναφέρεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική». Όπως τονίζει, οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες πρέπει να είναι ευέλικτοι και αξιόπιστοι, ενώ επισημαίνει  πως όσο διαρκεί αυτή η συζήτηση είναι πολύ πιθανό να δούμε μια αναβίωση της σύγκρουσης Βορρά-Νότου σε μια νέα μορφή.

Ο κ. Σαχινίδης σημειώνει πως «για να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος απαιτείται υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα μέσα από την χρηστή και υπεύθυνη δημοσιονομική διαχείριση ώστε να μειωθεί το χρέος και να αυξηθούν οι βαθμοί ελευθερίας στη δημοσιονομική πολιτική». Παράλληλα τονίζει πως «η ανάκαμψη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ για το 2022 και μετά, αν είναι χωρίς κοινωνική διάσταση, δεν θα αφορά τους πολλούς αλλά τους λίγους και τους αρεστούς».

Στη συνέντευξή του υπογραμμίζει πως είναι αναγκαίο να ελαφρύνουμε τη φορολογία εισοδήματος από εργασία, να περάσουμε μέρος των βαρών στη φορολογία εισοδήματος από κεφάλαιο και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Προσθέτει δε πως «ήρθε  η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για την εισαγωγή φορολογίας καθαρού πλούτου»

Στο πεδίο της πολιτικής ο κ. Σαχινίδης  σημειώνει πως «την  τελευταία διετία βιώνουμε τις παραλυτικές συνέπειες του «κολοβού» δικομματισμού. Η ΝΔ κυβερνά χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση και χωρίς το φόβο ότι στις επόμενες εκλογές απειλείται από το ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα αναφέρεται στην επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής αλλά και στη συζήτηση που έχει ανοίξει περί προοδευτικής διακυβέρνησης. 

Διαβάστε επίσης: 

Γιώργος Παπανδρέου: Nα σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα

Η ΠτΔ απένειμε βραβεία σε μαθητές που ζωγράφισαν για τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

ESPA BANNER