Πολιτική

Πέτσας για το άνοιγμα των σχολείων: Και τον Σεπτέμβριο ο ίδιος φόβος θα υπάρχει

Πέτσας

Στο πλαίσιο της επιστροφής στη νέα κανονικότητα θα αναφερθεί σήμερα στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα πως για να επιστρέψουμε με ασφάλεια θα πάμε σταδιακά και θα αξιολογούμε τα δεδομένα, θα ζητήσει τις νέες συνήθειες που αποκτήσαμε στη διάρκεια του κοροναϊού να τις διατηρήσουμε και θα υπάρξουν και κάποιες ειδικές συστάσεις για ένα χρονικό διάστημα για κλειστούς χώρους, όπως η χρήση μάσκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως σκοπός όλων των μέτρων δεν είναι για να μείνουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας αλλά να βγούμε από αυτά. Μια βασική δραστηριότητα είναι και η λειτουργία των σχολείων. Όσοι λένε να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα έχουν την ίδια φοβία που έχουν και σήμερα. Το σημαντικό είναι να πάμε σταδιακά ώστε να ελέγξουμε ότι κάθε βαθμίδα που ανοίγει, ανοίγει με ασφάλεια. «Δεν θα φύγει η αγωνία, δεν θα φύγει ο φόβος αν δεν τον αντιμετωπίσουμε».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην εκκλησία και το αίτημα επιστροφής στην κανονικότητα, τονίζοντας πως θα ξεκινήσει σταδιακά η απελευθέρωση με τη δυνατότητα ατομικής λατρείας και το επόμενο χρονικό διάστημα, σε πλαίσιο που είναι υπό συζήτηση με την Εκκλησία της Ελλάδος, θα προχωρήσει σε δεύτερη φάση και η παρουσία του ποιμνίου.

Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

Για τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς είπε ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να το αφήσουμε να ευτελιστεί και πως υπάρχει παράθυρο για μεταφορά του εορτασμού μετά την άρση των μέτρων και με την τήρηση των κανόνων «χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την επαναφορά στην κανονικότητα για τον κόσμο της εργασίας».

Για τον τουρισμό είπε πως όποια επιχείρηση παραμένει κλειστή με εντολή θα ενισχύεται για όσο παραμένει σε αυτήν την κατάσταση και πως σύντομα θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο για τα μέτρα τα οποία θα έχουν συνοχή για τον Μάιο και Ιούνιο. Για τα εποχικά τουριστικά καταλύματα είπε πως για να επανέλθει η κατάσταση στη σωστή τροχιά χρειάζονται αποφάσεις εξομάλυνσης του ευρωπαϊκού πλαισίου για τις αερομεταφορές, κάτι που αναμένεται να καταρτιστεί από την Κομισιόν περί τα μέσα Μαΐου.

Τα επόμενα 24ωρα όπως είπε θα υπάρξει εξειδίκευση αναφορικά με το τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις που επανακτούν τη λειτουργία τους και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

Για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και του νέο πτωχευτικό δίκαιο είπε πως «αύριο θα έχουμε καταλήξει με τους θεσμούς, ώστε να δοθεί μια σύμμετρη απάντηση».

 

Πολιτική

ΚΚΕ: Βιβλιοπαρουσιάσεις της Κομματικής Οργάνωσης Κρήτης

κκε λογοτυπο

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΚΟ Κρήτης που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Τομεακές Επιτροπές και τις ΚΟ.

Συγκεκριμένα:

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στις 8μ.μ., στο αίθριο του ΤΕΕ (Νεάρχου 23), παρουσίαση του βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής «Για την απελευθέρωση των Γυναικών από κάθε κοινωνική ανισότητα. Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Την παρουσίαση θα κάνει η Κατερίνα Μπακέλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Η Κομματική Οργάνωση Μεσσαράς Ηρακλείου του ΚΚΕ διοργανώνει την Τρίτη 3 Αυγούστου, στις 7:30μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Πετροκεφαλίου, παρουσίαση του βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής «Οι γυναίκες από τη Γαλλική αστική Επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα. "Χέρια που ξέρουν την επανάσταση να τραγουδούν"».

Την παρουσίαση θα κάνει η Ρένα Σκυβαλάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρεμβάσεις για Α.με.Α. που αλλάζουν το Μαλεβίζι

Προκλητικός Ερντογάν: " Η Τουρκία, η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή "