Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Πολάκης: Κάλεσμα εκλογικής συνεργασίας σε όσους θέλουν και μπορούν να ρίξουν τη ΝΔ
Παύλος Πολάκης
 clock 19:49 | 21/03/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Την πρότασή του για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων επί τη βάση ενός προγράμματος που να είναι και νικηφόρο εκλογικά, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο Παύλος Πολάκης πρότεινε να απευθυνθεί γραπτή ξεκάθαρη πρόσκληση «προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις: στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Αριστερά, στο Μέρα 25, στο ΚΚΕ, στο Πράττω, στον ΚΟΣΜΟ, στην Λούκα Κατσέλη, στον Αλέξη Τσίπρα και στο κίνημα, μόρφωμα, κόμμα, ότι σχεδιάζει. Αυτή η πρόσκληση πρέπει να έχει περιεχόμενο τα δέκα σημεία της ΔΕΘ και να έχει και χρονικό ορίζοντα δύο μήνες, δυόμισι. Και να καταλήξει σε μία εκλογική διακήρυξη αυτών που θα συμφωνήσουν». Ακολούθως ρώτησε: «Εάν αρνηθούν όλοι, εάν πουν δεν σας θέλω, δεν θα κατέβουμε σε εκλογές;». Ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν θα αρνηθούν όλοι. Κάποιοι θα συμφωνήσουν και με αυτούς θα πάμε. Δεν είναι εγωισμός αυτό, είναι η αξιοπρέπεια και η στοιχειώδης κατανόηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα. Αυτά που καταθέσαμε στην βουλή την περασμένη εβδομάδα για την ενέργεια, τα διυλιστήρια είναι ότι πιο προωθημένο έχει κατατεθεί στον προοδευτικό χώρο, από δυνάμεις  που να θέλουν και κυβερνητική προοπτική. Είναι μία γραμμή που αναδιατάσσει τον συσχετισμό προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν είδα ούτε τον Αλέξη Τσίπρα στις προτάσεις που κατέθεσε για την ενέργεια να έχει κάτι αντίστοιχο. Έχουμε την ικανότητα να διατυπώσουμε ένα πρόγραμμα που να είναι και νικηφόρο εκλογικά».

Αναφερόμενος έμμεσα στον εσωκομματικό διάλογο είπε: «Δεν μπορεί να λέμε ότι ότι βάζουμε στην άκρη τον εγωισμό και προχωράμε. Για να πάμε που; Ας υποθέσουμε ότι κλιμακώνεται ο πόλεμος, καίγονται μερικά ακόμα διυλιστήρια στον περσικό κόλπο και ας υποθέσουμε ότι προκηρύξει εκλογές ο Μητσοτάκης, δεν θα κατέβει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Συμπυκνώνοντας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθύνει κάλεσμα σε όσους θέλουν και μπορούν για να ανατρέψουν τη ΝΔ. Αν είναι να ενωθούμε θα το κάνουμε στην βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κομισιόν: Οδηγία στα κράτη – μέλη για μείωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στο 80%

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Προφυλακιστέος ο 19χρονος φίλος του θύματος

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis