Πολιτική

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

μανώλης κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη παρέμβαση στη σημερινή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την 2η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
 
«Ο κος Ντάισεμπλουμ απουσιάζει και δεν θα ακούσει τα σχόλια των πολιτικών ομάδων.
Αν ήταν σήμερα εδώ στο Κοινοβούλιο θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη από τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου. Ειδεμή θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του.
Στο θέμα της αξιολόγησης.
Μήνυμα πρώτο προς τους Θεσμούς:
Κλείστε την αξιολόγηση άμεσα. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές και μεγάλες θυσίες.
Μήνυμα δεύτερο προς την ελληνική κυβέρνηση:
Μην παίζετε με τη φωτιά. Προσέξτε το ατύχημα.
Η πολιτική σας θυμίζει την πολιτική Τσίπρα-Βαρουφάκη του καλοκαιριού του 2015. Όταν φθάσαμε ένα βήμα από τον γκρεμό. Στη δραχμή. Έξω από το ευρώ και την ευρωζώνη. Στην άτακτη χρεοκοπία.
Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται αλληλεγγύη από το εξωτερικό και συναίνεση και σοβαρότητα στο εσωτερικό.
Αυτός, είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτή την μεγάλη παρατεταμένη κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστο

Πολιτική

Πέτσας: Βάλαμε φρένο στο ιικό φορτίο και είμαστε σε θέση να ανοίξει το λιανεμπόριο

Στέλιος Πέτσας

Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την κατάσταση σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Όπου χρειάζεται γίνονται επεμβάσεις. Αύριο θα είναι λίγο πιο δύσκολα και θα χρειαστεί προσοχή, αλλά οι κοινωνίες δεν είναι φτιαγμένες να είναι κλειστές» είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Αν δεν είχαμε πάρει απόφαση τότε να βάλουμε φρένο στο ιικό φορτίο τώρα δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε σχολεία κι αγορά, ήταν ένα προληπτικό μέτρο», ανέφερε. Όσον αφορά στο αν θα ακολουθήσει η άρση και άλλων περιοριστικών μέτρων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ελπίζει οι ειδικοί να δώσουν το πράσινο φως και για άλλες δραστηριότητες.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του

"Ζωντανεύει" ξανά το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα - Τί πρέπει να γνωρίζετε

Ηράκλειο: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας