Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Ολοκλήρωση της αξιολόγησης σύντομα χωρίς άλλη λιτότητα"

τζανακόπουλος
 clock 15:23 | 19/02/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Τη θέση της κυβέρνησης για «ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν και χωρίς επιπλέον λιτότητα» επαναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News δείχνει και τον κύριο υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις, αφού θυμίζει ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητούσε πρόσθετα μέτρα 2% του ΑΕΠ.

«Το πρόβλημα είναι ότι το Ταμείο δεν αποδέχεται τις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών για μηδενικό δημοσιονομικό κενό το 2019. Αν, λοιπόν, επιλυθεί μέχρι την Δευτέρα αυτή η διαφωνία ως προς τις εκτιμήσεις αυτές, ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθούν σε τεχνικό επίπεδο πλέον όλες οι εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτός είναι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης για το επικείμενο Eurogroup, προκειμένου να διασφαλιστεί η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που θα εμπεδώσει τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας». 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis