Πολιτική

Ο κορωνοϊός ως Δούρειος Ίππος για τη διάλυση του Ε.Σ.Υ, λέει το ΜέΡΑ25

ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του κόμματος:

Θεμελιώδης στην πολιτική κατά της πανδημίας, εκτός από την πρόληψη, είναι η αύξηση της θεραπευτικής ισχύος, με εξοπλισμό και προσωπικό.

Εδώ όμως, ο αδήλωτος αλλά προφανής πλέον σκοπός της κυβέρνησης είναι αρχικά η μεταμόρφωση του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα αποκλειστικής αντιμετώπισης της CoVid-19, η προοδευτική μεταφορά όλων των άλλων υπηρεσιών υγείας προς τον ιδιωτικό τομέα, με φανερές ή κρυφές συμφωνίες και έτσι, σε λίγο καιρό, γιατροί θα παραιτηθούν, οι θέσεις δεν θα επαναπροκηρυχθούν ως μη αναγκαίες και οι κλινικές θα αφεθούν υποστελεχωμένες μέχρι την οριστική ταφόπλακα.

Ο κίνδυνος διαγράφεται μεγαλύτερος για τις χειρουργικές κλινικές, όπου ο σταθερός ρυθμός διενέργειας πράξεων συναρτάται άμεσα με την επιστημονική επάρκεια των γιατρών. Ήδη τα πεπραγμένα μιλούν. Αυτή η αλυσίδα γεγονότων, που σύντομα θα δούμε να εκτυλίσσονται, θα αποδείξει ότι η πανδημία του κορωνοϊού ήταν για την κυβέρνηση θείο δώρο, που εργαλειοποιείται ως Δούρειος Ίππος για την επίσπευση της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, στο οποίο δεν πιστεύει και δεν διστάζουν τα στελέχη της να το διαμηνύουν με κάθε ευκαιρία.

Η πανδημία όχι μόνο δεν άλλαξε ή ανέβαλλε αυτή την ατζέντα, αλλά την επιταχύνει, άσχετα με τις υποκριτικές δηλώσεις στήριξης. Η χρονική παράταση της πανδημίας θα βολέψει όλο και καλύτερα ένα πολύ ουσιώδες μέρος του προγράμματος της Ν.Δ.

Στο ΜέΡΑ25 εξακολουθούμε και σκεφτόμαστε ελεύθερα. Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας θα κριθεί, λοιπόν, όχι μόνο από το πόσα κρούσματα θα καταμετρήσουμε αλλά εξίσου βασικά και από το τι θα έχει θυσιαστεί.

Πολιτική

Παυλόπουλος: Ντροπή ένα τμήμα της Κύπρου να τελεί ακόμα υπό τουρκικό ζυγό

Προκόπης Παυλόπουλος

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τη διατήρηση της κατοχής της Βόρειας Κύπρου ντροπή που προσβάλλει βάναυσα το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο των διήμερων εορτασμών του Δήμου Αγίας Νάπας και του Συνδέσμου Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής «Άρωμα» Αγίας Νάπας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και της Μοναδικής Μάχης της Αγίας Νάπας στις 17 Μαρτίου 1826.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέτος, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «είναι προσκύνημα στην Κύπρο για μένα», προσθέτοντας ότι «όσες φορές και να έρθω στην Κύπρο το προσκύνημα θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία πόσο μάλλον με αυτή την συγκυρία».

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην μάχη της Αγίας Νάπας το 1826 τόνισε πως «μας διδάσκει ότι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ακόμη στο πλαίσιο της εθνεγερσίας. Ένα κομμάτι της Κύπρου τελεί ακόμη υπό τουρκικό ζυγό. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».

«Γι’ αυτό για εμάς τους Έλληνες απανταχού της γης και για όλο τον ελληνισμό η εθνεγερσία συνεχίζεται και θα είμαστε εδώ μέχρι να ελευθερωθεί και το τελευταίο κομμάτι της κυπριακής γης. Μέχρι να αποκτήσει η Κυπριακή Δημοκρατία την οντότητα της και την κυριαρχία που της αναλογεί και με βάση το Διεθνές και με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε επίσης ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να είναι μία και αδιαίρετη, πρέπει να υπάρξει μια κυπριακή ομοσπονδία, όχι συνομοσπονδία, το τονίζω, πρέπει αυτή η ομοσπονδία να έχει μια προσωπικότητα μια ιθαγένεια και το κυριότερο από όλα, πλήρη κυριαρχία που σημαίνει πως δεν νοούνται στο κυπριακό έδαφος ούτε στρατεύματα κατοχής ούτε εγγυήσεις τρίτων».

Μάλιστα διαμήνυσε ότι αυτό δεν αφορά μόνο τους Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο. «Όταν λέμε για τρίτους εννοούμε κάθε τρίτο».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει η κυριαρχία να αποκατασταθεί, τονίζοντας πως «όλος ο ελληνισμός με αρραγή ενότητα να καταθέσει τον οβολό του για τούτη την μαρτυρική Κύπρο. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να θυμόμαστε το χρέος ότι ο αγώνας συνεχίζεται, για να θυμόμαστε ότι πρέπει να ξυπνήσουμε τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί είναι ντροπή το γεγονός ότι διαρκεί ακόμα αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα που προσβάλλει βάναυσα το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό τιμούμε σήμερα και στην μνήμη των προγόνων μας τους λέμε ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση».

ειδησεις σημερα

Κορωνοϊός: 591 νέα κρούσματα και 21 θάνατοι – Στους 360 οι διασωληνωμένοι

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας μετά την καταιγίδα -Παρασύρθηκε το όχημά του από τα ορμητικά νερά

Τουρκία: Επιτέθηκε στην έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου (Βίντεο)