Πολιτική

Νότης Μαριάς: Στηρίζουμε την Γενική Απεργία της Πέμπτης

νοτης μαριας

Τη σημερινή Γενική Απεργία στήριξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Έτσι μιλώντας  τη Δευτέρα 1/2/2016 ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «οι περήφανοι αγρότες της πατρίδας μου, της Ελλάδας, βρίσκονται «στο πόδι». Βρίσκονται στα μπλόκα και παλεύουν για την ίδια τους την επιβίωση. Η τρόικα και οι δανειστές με τη μνημονιακή τους πολιτική την οποία εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύουν τον πρωτογενή τομέα, επιβάλλουν φορομπηχτικό ρεσάλτο στις τσέπες των αγροτών, φορολογούν άγρια τη γη που καλλιεργούν, επιβάλλουν κατασχέσεις στις κοινοτικές επιδοτήσεις, βάζουν χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και διαλύουν το ασφαλιστικό τους σύστημα. Όμως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αντιστέκονται και κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους.»
«Στο πλευρό τους βρίσκεται ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι» συνέχισε ο Νότης Μαριάς διαπιστώνοντας ότι γύρω από τα αγροτικά αιτήματα συγκροτείται πλέον μια νέα αντιμνημονιακή συμμαχία αποφασισμένη να κλείσει το δρόμο στην τρόικα.
«Πρόκειται για μια νέα κοινωνική συμμαχία που θα εκφραστεί μαζικά, δημοκρατικά και αγωνιστικά στη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου την προσεχή Πέμπτη. Γιατί όλοι οι Έλληνες παλεύουμε ενωμένοι για να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα», είπε ο Νότης Μαριάς.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο
 

Μαριάς

Μαριάς, by gpapadakis

Πολιτική

Κορωνοϊός - Κοντοζαμάνης: Στη μάχη και οι ιδιωτικές κλινικές αν χρειαστεί

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για συνδρομή και ιδιωτικών νοσοκομείων στην μάχη κατά του κορωνοϊου – ένα χρειαστεί – αναφέρθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε πως «υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα. Εχει ήδη προσφέρει αρκετά και αν χρειαστεί θα διατεθούν δομές για να διαχειριστεί covid περιστατικά».

Υπενθυμίζεται πως εως σήμερα οι ιδιωτικές κλινικές αναλαμβάνουν non covid περιστατικά για να αποσυμπιέσουν την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων.

Πέραν αυτών ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 1.123 ανεπτυγμένες και πλήρως λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία, 217 διαθέσιμες στα ιδιωτικά και 51 κλίνες στα στρατιωτικά.

Από αυτές οι 762 (24 στα στρατιωτικά) αποτελούν κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για περιστατικά ενώ ο υπουργός σημείωσε ότι «για non covid περιστατικά έχουμε 45 κλίνες περισσότερες από τις 557 που μας παρέδωσε συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Κουτσούμπας: Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών

Κριτσωτάκης: Νοσηλευτές που δεν εμβολιάστηκαν αποφεύγουν περιστατικά covid

Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο!