Πολιτική

Νότης Μαριάς: Η νέα  Frontex υφαρπάζει την εθνική μας κυριαρχία

frontex.jpg

Η νέα Frontex υφαρπάζει την εθνική μας κυριαρχία είπε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες 5/7/2016  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τα μπλόκα που στήνουν στα νησιά Γερμανοί αστυνομικοί μέλη της Frontex που διενεργούν παράνομους ελέγχους ταυτοτήτων Ελλήνων πολιτών.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «τον περασμένο Δεκέμβριο κάποιοι από εμάς είχαμε καταγγείλει απερίφραστα την προσπάθεια υφαρπαγής της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών που επιχειρείται μέσω της νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής όπως αποδεικνύεται πλέον πανηγυρικά και από το περίφημο άρθρο 18.»
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην πραγματικότητα η νέα Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή προσπαθεί να νομιμοποιήσει πέραν των άλλων και τις παράνομες δραστηριότητες της Frontex. Ήδη υπάρχει πληθώρα καταγγελιών από τα νησιά του Αιγαίου για μπλόκα που στήνουν Γερμανοί και άλλοι ξένοι αστυνομικοί της δύναμης της Frontex, που προβαίνουν σε ταυτοποίηση στοιχείων των κατοίκων. Αυτό συνιστά κατάφορη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος. Αφού η τρόικα μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποικία χρέους τώρα θέλει να την μετατρέψει σε κανονική αποικία.»
Ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επειδή μετά το Brexit πολλοί συνάδελφοι διερωτώνται για τα λάθη της Ε.Ε. η απάντηση βρίσκεται εδώ: Η Ε.Ε. υποτιμά συστηματικά τη λαϊκή βούληση, δεν σέβεται την εθνική κυριαρχία, επιχειρεί να επιβάλλει τα τελεσίγραφα των Βρυξελλών με πολιτικό αυταρχισμό. Αυτά όμως δεν πρόκειται να περάσουν γιατί ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να τα ανεχτεί.»

 

Πολιτική

ΚΚΕ: Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του συστήματος υγείας

κκε περισσος.jpg

«Οι καταγγελίες και η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, νοσοκομειακοί γιατροί, διευθυντές κλινικών δημόσιων νοσοκομείων, έχουν πάρει πλέον την μορφή χιονοστιβάδας και μαρτυρούν την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Ως εδώ!

Τί άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε η κυβέρνηση να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα υγείας για να προστεθούν κλίνες και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας;

Τί άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε να προσλάβει άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας;» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «σχετικά με τις καταγγελίες για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος Υγείας και τις ευθύνες της κυβέρνησης».

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού! Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα προς όλο το λαό εδώ και τώρα να δυναμώσει την πάλη για την υπεράσπιση της ζωής του» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Να χτίσουμε τείχος ανοσίας

Χρυσοχοΐδης -Κορωνοϊός: «Πιστεύω ότι σε δυο εβδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να ανοίξουμε»

Κορωνοϊός -Τσίπρας από Θριάσιο: Δραματική η κατάσταση - Δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες