Πολιτικό Παρασκήνιο

Μετά την Κιβωτό του Κόσμου, μήνυση στους Σαμαρά και Πλακιωτάκη

σαμαρας-πλακιωτακης.jpeg

Μετά τη μήνυση στον Πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και ο Παναγιώτης Δημητράς  μηνύουν τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η μήνυση αφορά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο και δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων.

Συγκεκριμένα η μηνυτήρια αναφορά κάνει λόγο για ξενοφοβικές και ακραίες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια του 13ου συνεδρίου της ΝΔ, ο οποίος αναφερόμενος στους πρόσφυγες μίλησε για «λαθρο-εποικισμό».

Όπως συγκεκριμένα είπε ο Αντώνης Σαμαράς: «Από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες. Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα. Άρα, είναι παράνομοι μετανάστες. Λαθρομετανάστες… Μπήκαν παράνομα ως “εισβολείς”… Αληθινοί πρόσφυγες, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι πια ελάχιστοι… Η χώρα μας υφίσταται πλέον ένα άτυπο λαθρο-εποικισμό». 

Ο υπουργός Ναυτιλίας κατηγορείται γιατί είπε για τις προσφυγικές ροές ότι «τίθεται θέμα “παράνομης εισβολής” στη χώρα από μετανάστες».

Πολιτικό Παρασκήνιο

Μητσοτάκης: Νιώθω απλό μέλος της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το κόμμα της ΝΔ στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τα «αυτιά και τη γλώσσα» της ΝΔ στην κοινωνία, τους κήρυκες του κυβερνητικού έργου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη της ΠΕ του κόμματος είπε ότι πέρα από πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του κόμματος νιώθει απλό μέλος της ΝΔ.