Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Η Ένωση Κεντρώων δεν ψηφίζει μέτρα

βασίλης λεβέντης
 clock 22:46 | 11/04/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Την εκτίμηση ότι «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα ψηφίσει τώρα τα μέτρα, θα καθυστερήσει λίγες βδομάδες για τα εργασιακά, για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -1,89%, θα κερδίσει χρόνο μέχρι 30 Ιουνίου γιατί τότε απαλλάσσεται ο Βαρουφάκης, και μετά θα πάει σε εκλογές», εξέφρασε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη, «θα πληρωθεί και το ομόλογο του Ιουλίου [καθώς], το δέχονται οι Ευρωπαίοι, δεν θα αφήσουν τη χώρα να πτωχεύσει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε, στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τίποτα και αυτό το δικαιολόγησε λέγοντας: «Γιατί εμείς από το 2009 έχουμε μια άλλη πολιτική θέση, ότι πρέπει πρώτα να νοικοκυρέψεις το σπίτι σου και μετά να απλώσεις το χέρι για δανεικά. Πρώτα έπρεπε να κοπούν οι τριπλές και διπλές συντάξεις, να συγχωνευτούν σε μια με πλαφόν τα 1.500 ευρώ, να μειωθούν οι βουλευτές από 300 σε 200, να γίνει αξιολόγηση στο Δημόσιο και να απομακρυνθούν εφόσον χρειαστεί οι αργόμισθοι - αφήνουμε πάντα το νεκρό φορτίο του δημοσίου τομέα να το επωμιστεί το κράτος και δεν κάνουμε αξιολόγηση, ώστε να εντοπιστούν εκείνοι που δεν δουλεύουν και αυξάνουν την δαπάνη του Δημοσίου».

Αναφερόμενος στα αντίμετρα, ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε: «Τι είναι αυτό πάλι που μας λέει η κυβέρνηση; Δηλαδή να ταΐζουμε τα μικρά παιδιά και τους ανήμπορους; Αυτό θα πρέπει να είναι αυτονόητο για ένα κράτος. Όταν υπάρχει περίσσευμα στον προϋπολογισμό, αυτό να διανέμεται στην κοινωνία».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «μοιραίως και θα έρθει 4ο μνημόνιο γιατί στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τι είναι μέτρα και τι μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, ερωτηθείς για μετεκλογικές συνεργασίες υπογράμμισε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν θέλει υπουργεία» και επανέλαβε πως «εάν τηρηθούν οι θέσεις του κόμματός μας που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από το αδιέξοδο, τότε θα ψηφίζουμε χωρίς να ζητάμε λάφυρα. Εγώ θέλω να συμμετέχουμε στις κυβερνητικές αποφάσεις και ας μην έχουμε κανένα υπουργείο». 

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι θα στήριζε μία οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis