Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Βελόπουλος: Το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ περιλαμβάνει πολλές αστειότητες

Image
Κυριάκος Βελόπουλος
 clock 19:12 | 08/12/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος: «Πραγματικά προκαλεί θλίψη η σημερινή εικόνα της βουλής. Λυπάμαι και για τον πρόεδρο της βουλής αλλά και τους προέδρους των κομμάτων. Η συμπαιγνία Τσίπρα και Μητσοτάκη αποδείχθηκε σήμερα. Ήρθαν να κάνουν σπέκουλα κομματική να ικανοποιήσουν το ακροατήριό τους και να αποχωρήσουν. Αυτή η βουλή λειτουργεί με μη έντιμους όρους

Σήμερα είδαμε έναν πολιτικό χουλιγκανισμό χωρίς να σκέφτονται τα παιδιά που έβλεπαν από τα θεωρεία τι θα σκεφτούν. Όλοι διακατέχονται από φασιστικές και αυταρχικές συνειδήσεις και επιλογές. Ντρέπομαι γιατί ο πρόεδρος της βουλής απαξίωσε 400 χιλιάδες Έλληνες, 400 χιλιάδες ψηφοφόρους. Ο πρόεδρος της βουλής δεν είναι κομματάρχης αλλά πρόεδρος όλων των κομμάτων της βουλής.

Και για να δείτε τι σημαίνει ΝΔ θα σας πω ότι σήμερα η κομματική σας ΕΡΤ μοντάρισε τη συνέντευξή μου. Ήταν 22 λεπτά συνέντευξη και έκοψαν 3 λεπτά. Έκοψαν αυτά που είπα ότι δεν θα συγκυβερνήσουμε, λείπουν όσα είπα για τους πλειστηριασμούς και το καλάθι του νοικοκυριού. Και θέλουν να βάλουν τον κο Τασούλα υπεύθυνο για τις υποκλοπές. Αυτόν που δεν μπορεί να βάλει σε σειρά τη βουλή. Κοιτάξτε εικόνα του ελληνικού κοινοβουλίου. Ήρθαν εδώ, έκαναν το σόου τους και έφυγαν. Γι’ αυτό ο κος Τασούλας βιαζόταν να δώσει το λόγο στον πρωθυπουργό. Για να φύγει και να φύγουν όλοι. Από 158 βουλευτές της ΝΔ έμειναν 8!

Φτιάξατε ένα σαθρό κράτος που δεν λύνει αυτά τα θέματα, που βρίσκεται μακριά από τον κόσμο, που σκηνοθετεί κόντρες. Νομίζετε ότι ο κάτοικος που έχει καεί η περιοχή του ενδιαφέρεται γι’ αυτά τα θέματα; Νομίζετε ότι ενδιαφέρεται αυτός που ζει στο Κερατσίνι, την Πάτρα, το Κορδελιό, τη Φλώρινα και δεν έχει χρήματα; Νομίζετε ότι ενδιαφέρεται εκείνος που δεν έχει ρεύμα λόγω υψηλών τιμών που χρεώνουν οι πάροχοι ενέργειας; Νομίζετε ότι ενδιαφέρονται εκείνοι που πεινούν; Οι άστεγοι; Επειδή είστε ανίκανοι να τους παρέχετε ψωμί, ρεύμα, στέγη δήθεν τσακώνεστε για τις υποκλοπές. Πραγματικά είναι όνειδος!».

Επίσης ο κ. Βελόπουλος δήλωσε πως: «Ο πρωθυπουργός έκανε μία αναδρομή στην διακυβέρνηση της χώρας από το 1994, που ουσιαστικά ήταν μια παραδοχή της ανεπάρκειας της ΝΔ. Είπε ο πρωθυπουργός ότι η πολιτεία ήταν αδρανής. Δηλαδή τι μας είπε; Δεν κυβερνούσε τότε η ΝΔ; Ποιος κυβερνούσε; Είπε ότι ο διοικητής της ΕΥΠ θα είναι μόνο διπλωμάτης ή στρατιωτικός. Άρα κάνατε λάθος με την τοποθέτηση του Κοντολέοντα! Πάλι έχουμε παραδοχή ανεπάρκειας! Τώρα θυμήθηκε ο πρωθυπουργός την ακαδημία εκπαίδευσης. Σας το είχαμε πεί εμείς πρώτοι. Όλα αυτά είναι παραδοχή της ανεπάρκειάς σας. Είπατε ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη δύο εισαγγελέων. Μα ποιος διορίζει τους δικαστές; Εσείς!

Θα καταστρέφονται, είπε ο πρωθυπουργός, τα αρχεία της ΕΥΠ σε 6 μήνες αλλά θα γράφονται τα στοιχεία για 3 χρόνια!
Μας είπε επίσης ότι ο νόμος αυτός θα γίνει πιλότος για άλλες χώρες. Μάλλον δεν ξέρει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν λύσει αυτά τα θέματα, εδώ και χρόνια.
Εμείς επιλέξαμε να μην σας παρακολουθήσουμε στον κατήφορο της δήθεν κόντρας σας.
Έχουμε την υπόθεση του Αβιράμ Αζαρί, που παρακολουθούσε 17 Έλληνες βουλευτές επί ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε ούτε το όνομά του να πεί ουτε να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ, όπου κρατείται αυτός ο άνθρωπος. Κρατείται σε φυλακή της Νέας Υόρκης από το 2020.
Επικαλείστε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών αλλά εξεταστική επιτροπή που σας ζητήσαμε δεν κάνατε!

Ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την ομιλία του επιβεβαίωσε ότι θα συγκυβερνήσει, φλερτάροντας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Μα ήδη το κάνετε αυτό με τα νομοσχέδια που τα ψηφίζει στην πλειοψηφία τους η αντιπολίτευση. Και βέβαια θα το κάνετε μετά τις εκλογές. Θα συγκυβερνήσετε. Εμείς θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση!

Στο θέμα των υποκλοπών, ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα μας ακούγατε για λόγους αρχής και ηθικής τάξεως. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η ΕΥΠ. Το πρόβλημα είστε εσείς που παριστάνετε την ΕΥΠ.

Το ν/σ για την ΕΥΠ και την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (εντός συνόρων) περιλαμβάνει πολλές αστειότητες για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ο όρος «εθνική ασφάλεια» είναι ασαφής. Η ενημέρωση του παρακολουθούμενου θα γίνεται από την υπηρεσία, 3 χρόνια μετά την ημερομηνία παύσης της παρακολούθησης. Τα στοιχεία, δε, της παρακολούθησης θα καταστρέφονται στο εξάμηνο. Ποιους νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;;

Πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργούν οι μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα; Πρέπει να είναι αποτελεσματικές, αδυσώπητες, ανελέητες, ακομμάτιστες, να στρατολογούν Έλληνες σε όλο τον κόσμο που θα ενεργούν ως εθελοντές πράκτορες, να συνεργάζονται με άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες, να εισχωρούν στις άλλες μυστικές υπηρεσίες και στα ερευνητικά κέντρα τους.

Σε ό,τι αφορά το πώς πρέπει να είναι οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών μας, εμείς λέμε:
-1) χρειάζεται ουσιαστική εκπαίδευση
-2) αυστηρά κριτήρια επιλογής. Αν κάποιος αποτύχει σε οποιαδήποτε βαθμίδα να μην έχει δικαίωμα επανεισαγωγής.
-3) να απαιτείται υψηλή νοημοσύνη, ευστροφία, αποφασιστικότητα, αδιστακτικότητα, ικανότητα στην παραπλάνηση
-4) να είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για την Ελλάδα και όχι για τον όποιο πρωθυπουργό
-5) να είναι απολύτως σεβαστή η μυστικότητα της υπηρεσίας, με άγνωστους ιθύνοντες, χωρίς δημόσιο επίσημο γραφείο
-6) να έχει ανεξαρτησία και αυτονομία από το κράτος.
Εσείς εδώ βάζετε διοικητές τους κολλητούς σας. Βάζετε όποιον βρίσκεται δίπλα στο γραφείο σας»
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Οι 7 τομές στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις - Γενναία θεσμική απάντηση

Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Αν αποδειχθεί ότι ψεύδεστε, σας καλώ να παραιτηθείτε

Μ. Κατρίνης: Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων βαρύτατο πλήγμα κατά των ελευθεριών των πολιτών

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis