Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ: Ανεδαφικές και επικίνδυνες οι κυβερνητικές προσδοκίες για τα ελληνικά κοιτάσματα
κκε
 clock 22:47 | 16/02/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την υπογραφή συμφωνιών στον τομέα της ενέργειας:

Το “άλμα στον τομέα της ενέργειας”, για το οποίο μίλησε ο κ. Μητσοτάκης, είναι το “άλμα” στους δείκτες κερδών των αμερικανικών και ελληνικών μονοπωλίων, στα οποία παραδίδεται ο δυνητικός φυσικός πλούτος του ελληνικού λαού, ένας πλούτος που δεν αναπληρώνεται. Ο λαός από την άλλη θα συνεχίσει να πληρώνει πανάκριβα την ενέργεια, όπως συμβαίνει και σήμερα, την ώρα που ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει ότι η Ελλάδα “έχει εξελιχθεί σε σημαντικό εξαγωγέα”. Το κυριότερο, ο λαός είναι αυτός που αναλαμβάνει τους κινδύνους της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής στον ενεργειακό πόλεμο και μάλιστα σε συνθήκες τεράστιων ανταγωνισμών και αναδιάταξης συμμαχιών.

Ανεδαφικές και επικίνδυνες είναι και οι προσδοκίες που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση για εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εξαιτίας της συμμετοχής αμερικανικών κολοσσών στις έρευνες. Το αντίθετο συμβαίνει, όταν μάλιστα οι ίδιοι κολοσσοί συνάπτουν συμφωνίες με την Τουρκία, με τις αρχές της διαλυμένης Λιβύης και τους τζιχαντιστές που κυβερνούν στη Συρία με τις πλάτες της Τουρκίας και του ευρωατλαντισμού.

Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξει ο λαός στις διακηρύξεις της κυβέρνησης, όπως δεν πρέπει να τρέφει καμία ελπίδα ότι τα δικά του συμφέρονται μπορούν να υπηρετηθούν ταυτόχρονα με αυτά των εκμεταλλευτών του, της ελληνικής αστικής τάξης, που διεκδικεί τη γεωστρατηγική αναβάθμισή της στην περιοχή.

Ο δρόμος που συμφέρει τον λαό βρίσκεται σε σύγκρουση με αυτούς τους σχεδιασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω κακοκαιρίας

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis