Πολιτική

Κεφαλογιάννης: «Μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα στο 6ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών»

Μανωλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη διαδικτυακή διεξαγωγή του 6ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών μία εκδήλωση στην οποία έχει τα τελευταία χρόνια ενεργό συμμετοχή και διοργανώνεται με επιτυχία από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βράβευση του Παύλου Τσακίρη αποτελεί τιμή για τη χώρα μας και τους νέους αγρότες. Η οικογενειακή επιχείρηση του Παύλου Τσακίρη, παραγωγής βιολογικών αυγών και δημητριακών, βραβεύτηκε για την υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων περιβαλλοντικών και κλιματικών πρακτικών που συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων. Θέλω να τον συγχαρώ από καρδιάς για την πολύ σημαντική αυτή διάκρισή του. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, έχει στον πυρήνα της ιδεολογίας του τον Ευρωπαίο αγρότη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δεσμευτεί για μία ισχυρή, βιώσιμη, ανταγωνιστική και δίκαιη Κοινή Αγροτική Πολιτική ώστε οι αγρότες μας να μπορούν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να παράγουν μοναδικά ευρωπαϊκά ασφαλή τρόφιμα υψηλής ποιότητας και να προστατεύουν τις αγροτικές μας περιοχές. Ενώ δεδομένου ότι ήδη το 1/3 των Ευρωπαίων αγροτών είναι πάνω από 65 ετών η Νέα Γεωργική πολιτική της Ευρώπης πρέπει να παρέχει κίνητρα και οικονομική ασφάλεια για να καταστήσει τη Γεωργία ελκυστική και να προσελκύσει νέους αγρότες. Και είναι δική μας ευθύνη να δώσουμε στη νεότερη γενιά των αγροτών την προοπτική να έχουν ένα ασφαλές μέλλον.

Μέσα από το θεσμό του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών που διοργανώνεται εδώ και έξι χρόνια με τεράστια επιτυχία από το ΕΛΚ δίνουμε βήμα στους νέους αγρότες μας για την ανταλλαγή καινοτόμων ιδεών, για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών. Στο φετινό μας Συνέδριο που λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει επιβάλλει η πανδημία διεξήχθη διαδικτυακά, συμμετείχαν πάνω από 200 νέοι αγρότες από 21 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη: 14 γιατροί ζητούν επαναπρόσληψη - Τι απαντά η Λένα Μπορμπουδάκη

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Δέχομαι προτάσεις για να ηγηθώ ψηφοδελτίου στο Δήμο Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου: Συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων για τους πληγέντες της Χερσονήσου

Πολιτική

Ταραντίλης: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους

Χρήστος Ταραντίλης

«Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους». Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ταραντίλης τονίζει ότι παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι πίσω από την απόφασή τους.

Η ανάρτηση του Χρήστου Ταραντίλη

«Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους», έγραψε ο κ. Ταραντίλης.

«Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα», πρόσθεσε.

 

 

Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την...

Posted by Χρήστος Ταραντίλης on Sunday, 28 February 2021

Ειδήσεις σήμερα 

Τουρκία: Πάνω από 65% των πολιτών λένε ότι η χώρα έχει πάρει λάθος δρόμο

Δημοτική Αρχή Φαιστού: Συναντήσεις στο Υπ. Εσωτερικών για την κινητικότητα υπαλλήλων

Κορωνοϊός - Νοσοκομείο Σωτηρία: Δεν υπάρχει ούτε μία κενή κλίνη ΜΕΘ