Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Ευτυχώς η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έβλαψε τους ροδακινοπαραγωγούς

Μανωλης Κεφαλογιαννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τριπλασιάσει τις ποσότητες που πρόκειται να αποζημιωθούν λόγω απόσυρσης των ελληνικών ροδάκινων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τον τριπλασιασμό των ποσοτήτων που πρόκειται να αποζημιωθούν λόγω απόσυρσης για τα ελληνικά και τα ισπανικά ροδάκινα και νεκταρίνια.
Μία απόφαση που ανακουφίζει τους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από το ρωσικό εμπάργκο και τη μείωση των εξαγωγών προς τη Λευκορωσία.
Όπως, όμως, επισημαίνεται στο σχέδιο απόφασής αυτή έχει ληφθεί με παντελή απουσία της χώρας μας και του ελληνικού υπουργείου αλλά ύστερα από ενέργειες του Ισπανικού υπουργείου Γεωργίας,  της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Παραγωγών οπωροκηπευτικών (AREFLH) και Ελλήνων και Ισπανών ευρωβουλευτών.
Εμείς περιμένουμε με αδημονία τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για το «θρίαμβο» όταν με το καλό επιστρέψουν από τις διακοπές τους και μάθουν για την απόφαση.
Ευτυχώς, η δική της μακαριότητα δεν έβλαψε αυτή τη φορά τους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς.
Οι ροδακινοπαραγωγοί, όμως, ακόμη περιμένουν από το υπουργείο «Αγροτικής Ανάπτυξης» τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν από τη χαλαζόπτωση.»
 

Πολιτική

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

γερουλανος παυλος.jpg

Για την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Ο κ. Γερουλάνος επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει υποψήφιος ακόμα και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα. “Θεωρώ ότι κανείς δεν χρειάζεται να φοβάται υποψηφιότητες σε μια προεκλογική διαδικασία. Θα ακουστούν περισσότερες ιδέες, θα συζητηθούν, θα ανταλλάξουμε και μεταξύ μας ιδέες” τόνισε.

“Θα είμαι εκεί για να παλέψω να γίνει μια διαδικασία εποικοδομητική και μια διαδικασία που στο τέλος θα φέρει μια καινούργια πρόταση στα πράγματα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΙΝΑΛ - Ανδρέας Λοβέρδος: Περιοδεία στην Κρήτη

Πλεύρης: Έχω μετανιώσει για θέσεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν

ESPA BANNER