Πολιτική

Καμμένος: Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας

Καμμένος

«O σεβασμός των αρχών του διεθνούς δικαίου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό, συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ κρατών και λαών». 

«Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και απειλή κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας». Αυτό κατέστησε σαφές, προς πάσα κατεύθυνση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον χαιρετισμό του, με την ευκαιρία της τελετής ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 Β' ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, στον Αυλώνα.
 
Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι μέσω των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, της μαχητικής ικανότητάς τους και της αποτρεπτικής δύναμής τους, υπηρετούμε την ειρήνη ως «δύναμη ασφάλειας και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου». 
Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, «με την παροχή ανυπολόγιστου κοινωνικού έργου και τη συνδρομή τους στον Έλληνα πολίτη, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αποτελούν διαχρονικά κήρυκες κοινωνικής αλληλεγγύης», υπογράμμισε.
 
Απευθυνόμενος προς τους νεοορκισθέντες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε: «Η κατάταξή σας είναι συνταγματική επιταγή και διαχρονικό καθήκον του ενεργού Έλληνα πολίτη. Συνάμα, όμως, αποτελεί και ύψιστη τιμή και ευθύνη». «Να δείξετε υπευθυνότητα, το απαιτούμενο ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή. Να υπακούετε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας», τους προέτρεψε.
 
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στον νέο θεσμό των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης και στα εφόδια και τη γνώση που παρέχονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους. 
«Θα σας βοηθήσουν να ενταχθείτε με αξιώσεις στο δύσκολο και ανταγωνιστικό επαγγελματικό βίο», σημείωσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι «οι διοικητές σας, οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, αλλά και η πολιτική ηγεσία θα είμαστε κοντά σας στα φυλάκια, στον Έβρο, στα νησιά, σε κάθε γωνιά της πατρίδος».
 
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πολιτική

Ανοίγει ο δρόμος προς την φυλακή για τον Γιάννη Λαγό

Γιάννης Λαγός

Τα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Η απόφαση αυτή αφορά την καταδίκη του Λαγού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Λαγού που είναι και το τελικό στάδιο αυτής της πολύμηνης διαδικασίας. Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημέρα της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεφαλογιάννης: Ανησυχία για την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα λόγω επιπλέον φόρου στα λιπάσματα

Βαρουφάκης για εργασιακά: Με το ν/σ Χατζηδάκη πάμε σε πολεμικές στιγμές

ΚΚΕ για Κεραμέως : Πρόκληση να παραμένουν κλειστά τα Πανεπιστήμια