Πολιτική

Η Σοφία Ζαχαράκη για την ηλεκτρονική αποστολή βαθμολογιών

σοφία ζαχαράκη

 «Με γνώμονα την απρόσκοπτη και έγκαιρη ενημέρωση τους για την επίδοση των μαθητών» προχώρησε το υπουργείο Παιδείας στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το Πληροφοριακό Σύστημα «MySchool» να έχει τη δυνατότητα αποστολής βαθμολογιών σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

   «Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια ψηφιακών καινοτομιών, όπως η ηλεκτρονική εγγραφή νηπίων, αλλά και άλλων διαδικασιών που ευελπιστούμε να διευκολύνουν την καθημερινότητα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων», επεσήμανε η υφυπουργός.

   «Ανταποκρινόμενοι για άλλη μια φορά στις ιδιαίτερες συνθήκες που κληθήκαμε τη φετινή σχολική χρονιά να αντιμετωπίσουμε και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες που στήριξαν πρωτοποριακά τις εκπαιδευτικές και διοικητικές μας διαδικασίες όλο αυτό τον καιρό της υγειονομικής κρίσης, προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το ΠΣ MySchool να παρέχει πλέον στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα μαζικής αποστολής των βαθμολογιών στους γονείς και κηδεμόνες, με γνώμονα την απρόσκοπτη και έγκαιρη ενημέρωση τους για την επίδοση των μαθητών», τόνισε.

   Σημειώνεται, ότι από σήμερα θα μπορούν να δέχονται στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο οι γονείς και κηδεμόνες, τη βαθμολογία των μαθητών και των μαθητριών.

   Όπως ενημέρωσε, νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Παιδείας, η δυνατότητα αποστολής των βαθμολογιών μέσω mail έγινε δυνατή μέσω της ενεργοποίησης της λειτουργικότητας αυτοματοποιημένης μαζικής αποστολής βαθμών στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και των μαθητριών.

Πολιτική

Δένδιας: Ο πρώτος ΥΠΕΞ που επισκέπτεται το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Νίκος Δένδιας

Στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Ν. Δένδιας θα είναι ο πρώτος ΥΠΕΞ κράτους-μέλους της ΕΕ που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη από την έναρξη της κρίσης

Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχιμ Στάγεχ, και όχι με τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, λόγω έκτακτης αλλαγής του προγράμματος του τελευταίου.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Την ίδια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκά Νερά: Παράθυρο από Τσιάρα για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Κορωνοϊός: Φόβος και τρόμος ο συγχρωτισμός και οι μεταλλάξεις

Ηράκλειο: Λειτουργούν ξανά τα φανάρια που είχαν καεί σαν ...Ιούδας